Connect with us

Actualitat

Els ajuntaments insisteixen en demanar poder fer ús del superàvit que tenen immobilitzat

Plaça de l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.

Per tal d’intentar pal·liar els efectes econòmics i socials derivats de la crisi provocada pel coronavirus

La Federació de Municipis i Províncies (FEMP) ha reclamat novament al govern espanyol que els permeti fer ús sense limitacions del superàvit de 2019, la flexibilització de la regla de despesa i que siguin les pròpies entitats locals les que gestionin els seus romanents generats des de 2012.

En una declaració institucional, la FEMP ha plantejat 19 mesures extraordinàries al govern de l’Estat per a pal·liar els efectes econòmics derivats de la crisi provocada pel coronavirus.

El document inclou mesures en l’àmbit financer, en el de la reactivació econòmica i de l’ocupació en l’àmbit municipal i l’impuls a projectes europeus.

També proposen mesures en matèria de contractació pública, ocupació, taxa de reposició, transport públic col·lectiu urbà i aprovisionament de material preventiu i de protecció.

Entre les mesures més rellevants està la possibilitat d’utilitzar il·limitadament els 3.839 milions d’euros de superàvit de l’any passat dels ajuntaments per a “qualsevol mena d’actuació, ja sigui gasto corrent o inversió”.

Prioritàriament, es destinarien, segons proposa la FEMP, a atendre les despeses extraordinàries de serveis socials, seguretat ciutadana, neteja, residus i desinfecció, així com a qualsevol altra actuació dirigida a atendre la població més vulnerable a conseqüència de l’estat d’alarma.

Reclamen d’aquesta manera la flexibilització de la regla de despesa per a totes les entitats locals amb superàvit i amb independència que compleixin o no els requisits establerts en la Llei orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera

Reclamen d’aquesta manera la flexibilització de la regla de despesa per a totes les entitats locals amb superàvit i amb independència que compleixin o no els requisits establerts en la Llei orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera.

Sobre els romanents, recalca que pertanyen a les entitats locals i que, per tant, són elles les que han de gestionar-los i decidir com aplicar-los per a lluitar contra el coronavirus, reactivar l’activitat econòmica i impulsar el benestar social.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència