Connect with us

Actualitat

Redueixen encara més les freqüències dels trens i els autobusos

Els caps de setmana se suprimeixen 5 serveis ferroviaris amb sortida des de Palma amb destinació a Manacor

Avui dijous 2 d’abril ha entrat en vigor una nova modificació dels horaris de la majoria de línies de bus TIB que suposa una reducció del servei del 60% respecte l’habitual. Els nous horaris redueixen l’oferta del servei de bus de dilluns a divendres, de manera que el servei serà el mateix dels caps de setmana, complint així l’objectiu del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda urbana de reduir la mobilitat al mínim, tal com es contempla en el RD 10/2020.

Les modificacions del servei s’han establert pensant en les necessitats de mobilitat dels treballadors essencials, amb expedicions a primera hora que els permetin arribar al seu lloc de feina. En aquesta línia, es garanteixen les connexions amb els distints hospitals. Totes les línies que inclouen hospitals en el seu recorregut hi faran sempre aturada.

Des de la declaració d’estat d’alarma, aquesta és la segona reducció del servei de bus, en concordança amb la disminució dràstica de la demanda, en comparació al mateix període de l’any passat, en més d’un 90%.

Igualment, Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), que des de dilluns ja aplicava una reducció de freqüències en els serveis de darrera hora, aplicarà des d’aquest dissabte dia 4 d’ abril una reducció de serveis durant els caps de setmana.

El cap de setmana se suprimeixen 10 serveis amb sortida des de Palma, 5 amb destinació Sa Pobla i d’altres amb destinació Manacor. Quant als serveis amb destinació Palma, són 9 els suprimits en total: 5 amb sortida des de Manacor i 4 des de Sa Pobla. Tots els trens suprimits tenen sortida en les hores de menor afluència de viatgers.  L’últim servei del cap de setmana des de Palma tindrà la seva sortida a les 20.10, quan normalment s’efectua a les 22.10. Els últims serveis del dia des de Manacor i Sa Pobla tindran sortida a les 20.24 i 21.07,  respectivament.

Cal recordar que des d’aquest passat dilluns dia 30 de març el servei de dilluns a divendres està funcionant amb una important reducció dels trens que circulen. Així, si normalment hi ha 82 serveis amb sortida des de Palma, ara mateix són 31.

Les últimes sortides des de Manacor en aquests moments són a les 20.24 i 21.07 respectivament

Són tendència