Connect with us

Comunitat

Armengol vol que les mesures a empreses i treballadors es prolonguin a Balears

Armengol demana al govern espanyol que les mesures de protecció a empreses i treballadors es prolonguin més enllà de l'estat d'alarma en Balears

La presidenta del Govern ha recordat que les illes va ser dels primers territoris a sortir de l’anterior crisi, però aquesta vegada es preveu diferent

El Govern introduirà 25 milions d’euros addicionals de liquiditat a interès zero a través de l’ISBA per a les empreses afectades per la crisi derivada de la COVID-19. Així s’ha acordat aquest dijous en la Mesa de Diàleg Social.

D’aquesta manera, el Govern haurà introduït 125 milions d’euros de liquiditat i crèdits per ajudar les petites i mitjanes empreses de les Illes Balears, així com els autònoms. Cal recordar que fa dues setmanes es va aprovar una línia de liquiditat dotada amb 50 milions d’euros per a empreses, 40 milions d’una línia ordinària per a pimes i autònoms, i uns altres 10 milions de la línia específica industrial.

De fet, la presidenta ha explicat que ja s’estan tramitant 600 peticions de liquiditat per un valor de 64 milions d’euros, quan l’esforç habitual és d’uns 800 crèdits l’any. Unes xifres que van en augment i que s’atendran amb totes les ampliacions que s’estan executant. Armengol ha matisat que aquestes línies també donen suport als milers d’autònoms de les Illes Balears.

En relació amb la recuperació de l’economia, la presidenta del Govern ha assegurat que les Illes Balears seran una de les comunitats que més tardarà a recuperar la normalitat, a causa de les seves especificitats i la gran importància del sector serveis i, en concret, del turisme. En aquest sentit, la presidenta ha recordat que el govern espanyol va atendre la petició del Govern perquè, arran del Reial decret de suspensió d’activitat a les empreses que no són declarades essencials, totes les activitats afectades poguessin presentar ERTO de força major per protegir les seves plantilles. I, ara, s’ha demanat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que els actuals ERTO lligats a l’estat d’alarma puguin ser de major durada a les Illes Balears.

La presidenta del Govern assegura que les Illes seran una de les comunitats que més tardarà a recuperar la normalitat, a causa de les seves especificitats i la gran importància del sector serveis i, en concret, del turisme

En la mateixa línia, Armengol ha anunciat que es crearan grups de treball específics per al pla de reinici de l’economia balear, tot i que ha subratllat que serà imprescindible el suport del Govern central, així com la implicació de la Unió Europea en la crisi global. La presidenta ha reivindicat la necessitat que Europa mobilitzi plans d’actuació importants que permetin sumar les capacitats de tots els països membres.

Són tendència