Connect with us

Comunitat

L’epidèmia dispara l’atur a Balears

El nombre total de persones inscrites a les oficines del SOIB ascendeixen a 62.769, el que suposa un increment del 14,6%

Les Illes Balears ja comencen a notar l’impacte de la declaració de l’estat d’alarma i de la crisi sanitària del COVID 19 en el seu mercat laboral. Si bé no serà fins al mes d’abril quan es comenci a tenir una perspectiva més completa dels efectes causats per l’epidèmia, l’atur del març s’incrementa un 14,6% respecte del mateix mes de l’any passat. Així ho han explicat aquest dijous en roda de premsa el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou.

Pel que fa a les  dades d’afiliació, les Balears van registrar el març 451.696 persones treballadores, el que representa una caiguda de 6.323 respecte del març del 2019. La caiguda, un dels majors descensos de l’afiliació a tot el conjunt de l’estat, és de l’1,4%. Com era d’esperar, la declaració de l’estat d’alarma dia 14 va provocar l’accentuació en la caiguda de l’afiliació a partir de la segona quinzena del mes. Entre el 14 de març i el final de mes, el número d’afiliats a les Illes cau un 3,6%.

Si bé no serà fins al mes d’abril quan es comenci a tenir una perspectiva més completa dels efectes causats per l’epidèmia en el mercat laboral de les Illes

Pel que fa les dades d’atur, el mes de març  va tancar amb 62.769 persones aturades: 8.008 més que fa un any, un 14,6%. Les Illes son, després d’Andalusia, la comunitat on més s’ha incrementat l’atur a Espanya, que presenta una mitjana d’increment el 9%. En termes intermensuals, el mes de març va créixer respecte del febrer en 5.204 persones, un augment del 9% (a nivell estatal, aquest increment intermensual és del 9,2%).

En qualsevol cas, Negueruela ha explicat que aquesta és una dada parcial, ja que hi ha persones fixes discontínues que encara estan en procés d’entrar en un ERTO i no queden reflectides a les estadístiques. Quan ho facin, quedaran protegides pel cobrament de prestacions.

Presentats 9.977 Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), el que representa una població estimada de més de 87.700 persones treballadores

Durant la roda de premsa, el conseller també ha explicat que, des de l’inici de la crisi del coronavirus, s’han presentat a la Direcció General de Treball 9.977 Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), el que representa una població estimada de més de 87.700 persones treballadores. Del total, 5.711 expedients s’han presentat a la plataforma telemàtica i 4.266 més s’han rebut per registre.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència