Connect with us

Societat

Les vendes de vins elaborats a Mallorca es desplomen

Les vendes de vins elaborats a Mallorca es desplomen

El sector vitivinícola registra una caiguda del 90% i demanen a les administracions públiques una campanya per promoure el seu consum entre els residents

El sector del vi elaborat a Mallorca ha advertit de la paralització de les vendes en l’hostaleria i la restauració, arran de l’estat d’alarma, així com de les exportacions. Fa dies que només reben devolucions d’unitats i l’ajornament del pagament per part dels clients.

Després de mantenir una reunió per a analitzar la situació generada pel coronavirus, el sector vitivinícola ha assenyalat que, a pesar d’aquesta situació, ha de continuar mantenint l’activitat en vinyes i cellers.

El sector del vi, explica en una nota, té unes característiques pròpies dins dels sector agroalimentari perquè no es tracta d’un producte de primera necessitat, ni té un consum “tan àgil” com tenen altres productes agrícoles. Els bodeguers preveuen que la pròxima campanya de verema pugui haver-hi excedents de raïm.

Els productors demanen a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació i al departament de Promoció Econòmica del Consell de Mallorca que activin accions promocionals perquè es consumeixi vi de Mallorca en aquests dies de confinament. Per a això sol·liciten una campanya de comunicació immediata en els mitjans locals de les Illes.

També demanen que es posi en marxa una línia de crèdit directa per a garantir la continuïtat de l’activitat dels cellers i afrontar la pròxima verema, així com agilitar el transport de matèries necessàries per als cellers.

Els tres consells reguladors del vi de Mallorca -Terra Mallorca, DO Pla i Llevant i DO Binissalem- treballen per a realitzar accions conjuntes de manera immediata en l’àmbit de xarxes socials i també per a planificar accions a curt termini, una vegada que finalitzi l’estat d’alarma.

 

Són tendència