Connect with us

Societat

WhatsApp pren mesures i decideix limitar temporalment algunes funcions d’ús

L’aplicació de missatgeria imposa una retallada en l’enviament de vídeos a través de l’app: No podran superar els 15 segons de durada

No és aquesta la primera notícia que ens arriba d’aquest tipus en els últims dies. A mesura que diversos països decretaven l’estat de confinament obligatori pel coronavirus, com és el cas d’Itàlia, Espanya, Alemanya o França, les autoritats europees van demanar als proveïdors de serveis en streaming que reduïssin l’amplada de banda de les seves emissions per a no col·lapsar el servei d’internet.

Plataformes com Netflix, Amazon Prime Vídeo, YouTube, entre altres, van decidir reduir la qualitat de la imatge de les seves emissions a qualitat SD (480p) i no van ser els únics a prendre mesures: també Sony o Microsoft, van decidir reduir la velocitat de les descàrregues en les seves plataformes de joc.

El cas és que amb l’excusa que a penes enviam missatges de text o que les imatges no pesen més que uns pocs kilobytes, semblava que WhatsApp quedava exclosa d’aquestes limitacions però finalment no serà així. I bona culpa d’això la té que el creixement del trànsit en l’aplicació ha aconseguit gairebé el 700% només en l’Estat.

Per aquesta raó, WhatsApp ha decidit prendre mesures perquè estalviem dades i a partir d’ara s’imposa una retallada (temporal) en l’enviament de vídeos a través de l’app de missatgeria. Ja no podrem adjuntar al nostre estat clips que tinguin una durada de 16 segons o més, sinó que el nou màxim se situa en 15.

 

Són tendència