Connect with us

Vist a les xarxes

L’Estat aprova una moratòria de sis mesos per als autònoms en el pagament de les quotes de cotització

L'Estat aprova una moratòria per als autònoms en el pagament de les quotes de cotització durant sis mesos, sense interessos

El Consell de Ministres ha fet públic un nou paquet de mesures

El Consell de Ministres ha fet públic aquest dimarts un nou paquet de mesures per intentar contrarestar la crisi econòmica que va associada a la sanitària.

Es confirma que es paralitzen els desnonaments durant mig any i hi haurà ajudes per als qui no els puguin pagar, des d’aquest dimarts i fins a mig any després del final de l’estat d’alarma. No es podrà, en cap cas, desnonar una família que no tingui cap lloc on anar.

Tots els contractes de lloguer queden prorrogats sis mesos de manera automàtica. Això si, el llogater podrà apujar els preus.

S’estableixen microcrèdits públics (a retornar en un termini de 6 anys, ampliables a 10) per a famílies vulnerables, totes les que hagin reduït ingressos per la crisi del coronavirus. Si hi ha llogaters que, tot i així, no puguin pagar la quota, l’Estat assumirà els deutes. En aquest cas, no se’n saben les condicions, encara. Totes aquestes mesures les ha anunciat Pablo Iglesias emparant-se “en la Constitució i la pàtria”.

S’estableixen microcrèdits públics (a retornar en un termini de 6 anys, ampliables a 10) per a famílies vulnerables

I en referència als lloguers, un element més: la diferència que hi haurà a partir d’ara entre petits propietaris privats i grans propietaris o fons voltor. Un petit propietari no perdrà la mensualitat per res. En canvi, els grans empresaris hauran de condonar una part del deute o refinançar-lo al llogater a cinc anys vista.

S’estableix una moratòria per als autònoms en el pagament de les quotes de cotització durant sis mesos, sense interessos. Fins ara eren tres mesos sense interessos, però tres més amb interessos. També es podran beneficiar de la moratòria d’hipoteques.

Mentre estigui en vigor l’estat d’alarma, les empreses d’aigua, electricitat i gas no podran suspendre el servei a cap ciutadà al seu habitatge habitual

Mentre estigui en vigor l’estat d’alarma, les empreses d’aigua, electricitat i gas no podran suspendre el servei a cap ciutadà al seu habitatge habitual. També ampliem la cobertura del bo social als treballadors afectats per acomiadaments i els autònoms que hagin cessat la seva activitat o hagin vist reduïda la seva facturació pel coronavirus. Els autònoms també es podran acollir al bonus social d’energia.

Un altre col·lectiu al qual s’apliquen mesures és al personal de tasques de la llar i als treballadors temporals: hi ha una prestació especial (80% IPREM, uns 440 euros mes) per a tots els treballadors temporals que s’han quedat sense feina, un tracte equivalent al dels treballadors afectats per ERTOs.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència