Connect with us

Actualitat

L’Hospital de Manacor (37) dobla al d’Inca (16) en nombre de pacients ingressats a causa del virus

Balears té 562 casos acumulats de coronavirus

En el conjunt de les Illes, hi ha 1.069 casos positius acumulats

El Ministeri de Sanitat ha informat avui que hi ha confirmats 1.069 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 69 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 6,9 %. Fins ara, s’han registrat 43 morts i 111 persones s’han curat. El total de positius actius, actualment, és de 915.

Així ho ha donat a conèixer avui el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Javier Arranz, el qual ha explicat la informació enviada al Ministeri de Sanitat i, com cada dia, també ha ofert una informació més específica sobre la situació, al migdia, en els hospitals de les illes.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca, a l’Hospital Universitari Son Espases hi ha 136 pacients amb coronavirus ingressats (22 a l’UCI); 86, a Son Llàtzer (23 a l’UCI); 11, a l’Hospital Comarcal d’Inca (5 a l’UCI), i 31 més, a l’Hospital de Manacor (6 a l’UCI). Cal destacar que en la zona del Raiguer, a mitjans d’aquest mes de març, es van diagnosticar els primers casos de contagi pel que fa a l’interior de Mallorca. L’hospital Comarcal d’Inca en pocs dies va arribar a tenir fins a sis pacients ingressats per aquest motiu, mentre que en la zona del Llevant encara no s’havia declarat cap cas. Dues setmanes després, els percentatges s’han capgirat i ara com ara el centre hospitalari de Manacor pràcticament doble al d’Inca en nombre de casos, tant a Planta com a l’UCI, que han requerit hospitalització.

Cal destacar que en la zona del Raiguer, a mitjans d’aquest mes de març, es van diagnosticar els primers casos de contagi pel que fa a l’interior de Mallorca. El de Manacor va arribar a ser l’únic hospital públic de l’illa sense cap cas positiu

Creu Roja té, així mateix, 26 pacients positius per coronavirus a la Policlínica; a Sant Joan de Déu, n’hi ha 24; a l’Hospital Joan March, 9; a l’Hospital Psiquiàtric, 7, i a l’Hospital General, 19. Les unitats volants d’atenció al coronavirus atenen 481 persones a Mallorca.

En relació amb les clíniques privades, a Mallorca, a la Policlínica Miramar hi ha 15 pacients (7 a l’UCI); a la Clínica Juaneda n’hi ha 7, i a l’Hospital Quirón Palmaplanas hi ha 49 pacients (9 a l’UCI). L’Hospital de Llevant en té 4 i l’Hospital General de Muro, 1 a l’UCI.

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 175 professionals sanitaris positius actius i prop de 390 en vigilància activa.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència