Connect with us

Comunitat

Els efectes positius que ha tingut l’estat d’alarma en la qualitat de l’aire a Balears

Els efectes positius que ha tingut l'estat d'alarma en la qualitat de l'aire a Balears

Les concentracions de diòxid de nitrogen (NO2) han disminuït un 61 % a Mallorca, un 22% a Menorca i un 50 % a Eivissa

La Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic ha elaborat un informe per comparar l’impacte ambiental que ha tingut la declaració de l’estat d’alarma en la qualitat de l’aire a les nostres illes. Segons aquest estudi, les concentracions de diòxid de nitrogen, el contaminant més representatiu provocat pel trànsit rodat, s’ha reduït en aquesta segona quinzena del mes de març un 61 % a Mallorca, un 22 % a Menorca i un 50 % a Eivissa, en comparació amb les dades registrades durant la primera quinzena del mes.

Segons el director general d’Energia i Canvi Climàtic de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, Aitor Urresti, la qualitat de l’aire que tenim actualment a les nostres illes és excel·lent, però recorda que partim d’uns nivells molt baixos d’emissions de diòxid de nitrogen i que, per tant, hem passat de tenir una bona qualitat a tenir-ne una d’excel·lent.

Aquest estudi s’ha elaborat d’acord amb la Xarxa Balear de Vigilància i Control de la Qualitat de l’Aire, que disposa a les illes de 21 estacions fixes de qualitat de l’aire (tretze a Mallorca, quatre a Menorca i quatre a Eivissa). Es tracta d’estacions tant de titularitat pública com privada, que es troben situades als voltants dels principals focus contaminants de les Illes, amb la finalitat de controlar la qualitat de l’aire, l’ambient i la influència que algunes activitats antropogèniques (trànsit de vehicles, producció d’energia elèctrica, activitats de construcció i demolició, ports i aeroport, etc.) hi mostren.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència