Connect with us

Actualitat

Cladera garanteix als municipis del Llevant les inversions municipals compromeses

Cladera garanteix als municipis del Llevant les inversions municipals compromeses

Ha mantingut una trobada de feina, via videoconferència, amb els batles d’Artà, Capdepera, ManacorSant Llorenç i Son Servera

Les reunions d’aquest dilluns amb batles i batlesses del Llevant i Nord de Mallorca, tanquen la roda de contactes de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, amb els ajuntaments, per avaluar les necessitats principals dels consistoris i informar-los de les mesures preses per l’ens insular en relació amb la crisi sanitària pel Coronavirus.

Aquestes reunions, en les quals han estat presents les vicepresidentes Bel Busquets i Aurora Ribot, han servit per recordar-los el compromís del Consell per mantenir les inversions municipals que ja estaven previstes, així com insistir en la necessitat de treballar conjuntament en un pla de reconstrucció econòmica i social als municipis de Mallorca.

En aquest sentit, han coincidit en què per reactivar l’economia local i encarar aquesta fase de reconstrucció, els ajuntaments necessiten poder invertir en projectes. «Això passa perquè Europa, que ja ha donat el vistiplau, i també el Govern central, flexibilitzin les normes fiscals a ajuntaments, consells i comunitat autònoma i desbloquejar els superàvits per reactivar les inversions», ha recordat Catalina Cladera.

En les reunions, la presidenta també ha informat que el Consell està repartint, des del divendres, més de 3.800 mascaretes i material d’autoprotecció, com guants i bates, entre d’altres, entre els centres i serveis socials de tots els ajuntaments, amb l’objectiu que cap municipi quedi sense el material de protecció sanitari necessari. En total el Consell distribueix més de 13.000 mascaretes i material entre serveis i centres propis, concertats, privats i municipals.

A més de la presidenta Cladera, les vicepresidentes i la consellera de Presidència, Teresa Suárez, han participat a les dues reunions d’avui els batles i batlesses d’Artà (Manolo Galán), Capdepera (Rafel Fernández), Manacor (Miquel Oliver), Sant Llorenç (Mateu Puigròs), Son Servera (Natalia Troya).

Són tendència