Connect with us

Actualitat

Minva lleugerament el nombre de contagis a Balears: De dilluns a diumenge la taxa ha baixat 8 punts

Les xifres a dia d’avui: 958 casos acumulats i 33 morts

El Ministeri de Sanitat ha informat aquest diumenge que hi ha confirmats 958 casos acumulats de coronavirus a les Illes Balears; 96 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 11,1 %. Fins ara, s’han registrat 33 morts i 98 persones s’han curat . El total de positius actius, actualment, és de 828.

Així ho ha donat a conèixer avui el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Javier Arranz, el qual ha explicat la informació enviada al Ministeri de Sanitat i, com cada dia, també ha ofert una informació més específica sobre la situació, al migdia, en els hospitals de les illes.

Pel que fa al ritme de creixement, cal destacar que aquesta setmana s’ha alentit i ha seguit l’evolució següent: de diumenge a dilluns, els contagis augmentaren un 20 %. De dilluns a dimarts, l’increment va ser del 19 %. De dimarts a dimecres, del 17 %; de dimecres a dijous, del 17 %, de dijous a divendres, del 14,3 %, de divendres a dissabte, del 14,2 % i d’ahir a avui 11,1%.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca, a l’Hospital Universitari Son Espases hi ha 126 pacients amb coronavirus ingressats (18 a l’UCI); 83, a Son Llàtzer (19 a l’UCI); 12, a l’Hospital Comarcal d’Inca (5 a l’UCI), i 27 més, a l’Hospital de Manacor (5 a l’UCI).

27 persones es troben hospitalitzades a l’Hospital de Manacor, 5 d’elles a l’UCI, i 4 a l’Hospital de Llevant, a Porto Cristo

Creu Roja té, així mateix, 24 pacients positius per coronavirus a la Policlínica; a Sant Joan de Déu, n’hi ha 18; a l’Hospital Joan March, 8; a l’Hospital Psiquiàtric, 6;  i a l’Hospital General, 8.

En relació amb les clíniques privades, a Mallorca, a la Policlínica Miramar hi ha 15 pacients (7 a l’UCI); a la Clínica Juaneda n’hi ha 7, i a l’Hospital Quirón Palmaplanas hi ha 48 pacients (9 a l’UCI). L’Hospital de Llevant en té 4 i l’Hospital General de Muro, 1 a UCI.

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 134 professionals sanitaris positius actius (131 a Mallorca, 2 a Menorca i 1 a Eivissa). A més, avui n’hi ha 393 en vigilància activa (329 a Mallorca, 63 a Menorca i 1 a Eivissa).

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència