Connect with us

Oci i Cultura

Sessió doble de bon teatre, aquesta nit a IB3

Sessió doble de bon teatre, aquesta nit a IB3

La Televisió Pública de les Illes Balears, emetrà ‘Acorar’ i ‘Mar de fons’

La Televisió Pública de les Illes Balears (IB3) ha decidit sumar-se a la celebració del Dia Mundial del Teatre amb l’emissió de dues de les obres de teatre amb més èxit dels darrers temps a les Illes: Acorar, de l’actor manacorí Toni Gomila i Mar de Fons, una coproducció d’Iguana Teatre, el Teatre Principal de Palma i el Teatre Lliure.

Acorar és una reflexió sobre la identitat col·lectiva dels pobles, sobre què és allò que ens defineix i que fa que –encara- existeixi en el nostre territori. El text pren per excusa narrativa la descripció d’una jornada de matances a Mallorca. I d’aquí el títol de l’espectacle. La d’acorar era una feina reservada al més expert, perquè no és gens senzilla de fer, i avui en dia ben pocs en saben.

L’espectacle es va estrenar el 2011 i, des de llavors, ha recorregut els escenaris de les Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana, superant ja les 300 funcions i els 50.000 espectadors.

Mar de Fons és una coproducció del Teatre Principal de Palma, el Teatre Lliure i Iguana teatre que recrea la repressió i la por que es va viure a Mallorca durant la repressió franquista. L’obra, escrita per Jaume Miró, Aina Salom, Carme Planells, Pere Fullana, ha crescut entorn de testimoniatges reals de persones implicades en aquells fets, tant en els bèl·lics del 36 com en la llarga ressaca que deixaren.

Acorar s’emetrà aquest nit a partir de les 22.05 hores i Mar de fons, a les 23.10 hores.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com