Connect with us

Opinió

Crisi de tot

Crisi de tot

Milions i milions de treballadors a l’atur, autònoms escardats, empreses en fallida tècnica, etc…. un crac en tota regla

+ SUBSIDIS i – AVALS

I ben d’hora d’un matí net de núvols i telecòspicament clar començam a maniobrar la nostra tasca quotidiana del confinament, d’enclaustrament casolà talment ciutadans de clausura dins el convent monacal de les nostres llars, just ens manca el torn per bescanviar avituallament de queviures, dolços, herbes aromàtiques i pomades medicinals per curar tota mena de malalties lleus, cops, bonys, mals de ventre i al·lèrgies primaverals que ja han començat a deixar-se sentir aquests dies malgrat que no puguin combatre,de cap de les maneres, amb la pesta viral que ens té a tots acollonits pendents de què un cop d’aire o un atxem omplin els narius d’una gelor seca, tòxica i a vegades mortal.

Així estan les coses per aquest paisatge desolat!

Jaume Asens i Llodrà, Itziar González, Jordi Gorrió, Pla General, Més + Esquerra i l'OCB de ManacorLes conseqüències socials i econòmiques d’aquesta pandèmia fan preveure un Estat de Recessió total pel primer semestre d’enguany, en res comparable a la crisi del 2007/08. Basta veure el nombre d’ERTEs que diàriament presenten les petites, mitjanes i grans empreses a les delegacions de Treball d’arreu de l’Estat. Milions i milions de treballadors a l’atur, autònoms escardats, empreses en fallida tècnica, etc…. un crac en tota regla del que en aquests moments se’n parla poc, això sí, l’Estat ha mobilitzat 200.000 milions d’euros (100.000 mil per avals públics) moratòries de quotes de préstecs hipotecaris, ajornament del pagament del subministrament dels rebuts de llum i aigua per aquells col·lectius més vulnerables, etc…) mesures que no haurien d’acabar en paper banyat ni en entremaliats tràmits burocràtics, ja que avui, demà i en un futur imminent els ciutadans necessitaran ajudes dels governs, subsidis per sobreviure, per això l’encapçalament d’aquesta crònica de + SUBSIDIS i – AVALS.
Tothom recorda i té a la retina de la memòria les ajudes multimilionàries de l’Estat a la crisi del 2008 per salvar les entitats bancàries i el deute (Bons) en mans dels bancs estrangers, els 50.000 mil milions d’euros els pagam entre tots així com moltes d’altres malifetes (Autopistes no rendibles) que ara no vénen al cas, per tant és de justícia que les entitats bancàries ajudin a tot el teixit industrial, petits empresaris i particulars a sortir-ne, que treguin a rotllo el seu múscul financer per aconseguir objectius comuns, de desenvolupament solidari.

…és de justícia que les entitats bancàries ajudin a tot el teixit industrial, petits empresaris i particulars a sortir-ne, que treguin a rotllo el seu múscul financer per aconseguir objectius comuns, de desenvolupament solidari

QUAN TOT ACABI

ONA MEDITERRÀNIA

Una bona manera d’entretenir-se és escoltar la ràdio, el mitjà transversal , diàfan , directe i que t’arriba clar i llampant a les neurones mentre feineges en aquests dies monòtons en els quals no cal perdre mai els hàbits rutinaris. De cap manera ens hem d’escarxofar davant l’aparell de TV, no calen excuses per activar-nos, bé sigui exercitant una taula d’estiraments, de ioga, cuinar, netejar , cantar (malgrat que no siguin temps d’alegries), llegir, pintar, anar de meu moix, caminar amunt i avall, observar el veïnat que pareix un home aranya, bici estàtica, parlar i sobretot comunicar-te amb els amics, familiars i persones que viuen aquests dies a soles….

Aquests dies de confinament general, una bona manera d’entretenir-se és escoltar la ràdio

A les ones també els hi ha arribat la crisi d’anunciants, tant és així que a un important mitjà català l’únic anunci que podem escoltar aquests dies (d’empreses privades) és un d’un gabinet d’advocats que tramiten demandes contra els bancs, amb especial èmfasi a les reclamacions d’IRPH (Index de Referència de Préstecs Hipotecaris).

Ja que parlam de bancs i de clàusules abusives no és de més destacar que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va declarar abusiu l’aplicació de l’IRPH, índex que ha afavorit a les entitats bancàries i perjudicat als titulars d’Hipoteques. Aquesta important sentència fou recollida per la majoria de diaris estatals com si es donàs la raó a les caixes i bancs, quan és tot el contrari. Demostració clara de les influències dels grans poders fàctics. Val a dir que defrancdigital.com sí que donà relleu i importància a la notícia que possiblement beneficiarà als milers de titulars d’hipoteques que formalitzaren operacions amb aquesta modalitat induïts pels bancs.

Bé, està clar, a ca una mènxera bancs i poders fàctics …. hem descobert a Ona Mediterrània un gran comunicador que produeix un programa de divulgació d’animals de companyia. Així com ho sentiu, es tracta d’en Jaume Rigo, Manescal – Veterinari que quinzenalment els matins dels divendres parla, explica, raona i alliçona de com tractar a les mascotes animals en aquest temps de confinament.

El nostre Manescal (al nostre entendre, i som profans animalers) ha parlat de com desestressar les mascotes, especialment cans i moixos, mitjançant jocs, moixonies (poques i puntuals) alimentació pertinent, joguines adequades a cada moment, comunicació, mai castics corporals, etc… pràctiques pensades, com dèiem, per conviure ara i després al postconfinament.
Resumint un bon programa de ràdio conduït per un home/Manescal coneixedor de les relacions humanes i entre mascotes. Enhorabona!!

PER ALS SANITARIS

Mambelletes i aplaudiments apart, una humil dedicatòria "amb les estrelles tan aprop que, tot i no haver-hi lluna, la llum que feis il.luminarà de plata el cel... ".Mambelletes i aplaudiments apart, una humil dedicatòria: “amb les estrelles tan aprop que, tot i no haver-hi lluna, la llum que feis il.luminarà de plata el cel… “.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència