Connect with us

Vist a les xarxes

Un dels viròlegs més destacats del món alerta sobre una possible segona onada del virus l’hivern que ve

Un dels viròlegs més destacats del món alerta sobre una possible segona onada del virus l'hivern que ve

Adolfo Garcia-Sastre, director de l’Institut Global i Patògens Emergents de l’Hospital Mount Sinai de Nova York, treballa des de fa setmanes en una vacuna contra el coronavirus

Aquest catedràtic de Microbiologia que viu des de fa 30 anys a Nova York, on dirigeix l’Institut Global de Salut i Patògens Emergents de l’Hospital Mount Sinai, alerta que és probable que hi hagi una segona onada de coronavirus l’hivern que ve. Es diu Adolfo Garcia-Sastre i és un dels viròlegs més destacats del món.

Segons les seves previsions, “segurament hi haurà dues onades d’infecció, la d’ara i una altra a l’hivern. És difícil dir quina serà l’onada més gran fins que hagi passat aquesta primera tongada”. En la seva opinió, “les segones onades depenen de si les primeres han estat molt fortes. Si una ciutat està més impactada en aquesta primera onada i hi ha molta gent immune, aleshores, a la segona onada aquesta ciutat serà menys susceptible que la ciutat que ha tingut menys casos durant la primera onada”.

Deixa clar que això que diu “és una predicció, perquè això és el que ha passat a les pandèmies amb grip. I les pandèmies amb grip s’assemblen molt a la del coronavirus. Són provocades per un virus per al qual no existeix immunitat, tothom és susceptible, es transmet d’una manera molt semblant i produeix una malaltia també molt semblant”.

“D’aquí a un any la pandèmia haurà acabat”

Les previsions de Garcia Sastre no són gens optimistes. Creu que tots ens acabarem infectant i que podrien morir un milió de persones. Aquest viròleg considera que seria molt útil fer anàlisis de sang per veure quanta gent ha quedat immunitzada, quan la situació s’hagi aconseguit normalitzar.El seu equip està treballant des de fa setmanes en una vacuna contra el virus.

A la pregunta de quan s’acabarà, aquesta lluita contra el coronavirus, creu que serà difícil erradicar-ho del tot, si bé confia que d’aquí a un any la pandèmia haurà acabat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència