Connect with us

Vist a les xarxes

Els test ràpids adquirits per Espanya no són fiables

Els test ràpids adquirits per Espanya no són fiables

El govern de l’Estat assegura que l’empresa que va subministrar els aparells defectuosos estava homologada per Europa, mentre que la Xina diu que no

El govern espanyol assegura que l’empresa que va subministrar els tests ràpids de coronavirus defectuosos estava homologada per Europa. El ministre de Sanitat diu que se’n van repartir 8.000, tots a la Comunitat de Madrid, que ja s’han retirat.

Illa ho ha dit al Congrés, on ha fet una compareixença per explicar la gestió de la crisi sanitària. Diu que no va comprar els tests ràpids a la Xina, sinó a un proveïdor d’Espanya que era de confiança. L’operació es va fer abans que les autoritats xineses facilitessin les noves llistes amb les empreses homologades.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, afirma que els tests s’han tornat a verificar quan han arribat i que per això s’ha pogut comprovar que no són fiables.

L’ambaixada xinesa ha anunciat aquest dijous que Espanya hauria comprat material mèdic per lluitar contra el coronavirus a una empresa xinesa que no està homologada al seu país. Ho ha confirmat davant les informacions que les esperades proves ràpides per diagnosticar la malaltia tenen una efectivitat molt més baixa de l’esperada.

Els metges que els han començat a provar asseguren que només identifiquen el 30% dels malalts, i havia de ser el 80%

L’Estat va comprar milers de tests ràpids a l’empresa Bioeasy, que ja s’han començat a repartir, i els metges que els han començat a provar asseguren que només identifiquen el 30% dels malalts, i havia de ser el 80%.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència