Connect with us

Societat

L’allau d’ERTOs per la pandèmia, afectarà en un primer moment a més de 170.000 treballadors de les Illes

L'obligació de fitxar a la feina provoca desconcert entre empresaris i treballadors

Fins a aquest moment s’han presentat un total de 8.080 expedients de regulació temporal d’ocupació

Un total de 172.000 treballadors de les Illes es veuran afectats en un primer moment pels 8.080 Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) presentats a causa de la crisi de la pandèmia del coronavirus, segons les dades provisionals que maneja el Govern.

En roda de premsa telemàtica, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha apostat per tramitar “com més aviat millor” aquests ERTOs perquè els treballadors puguin cobrar els seus sous durant aquest període.

“L’impacte a nivell econòmic i global a Balears és molt elevat”, ha subratllat el conseller, que ha afegit que “cada dia que passa s’estan tancant empreses; anam camí d’una aturada total en la nostra comunitat autònoma”, ha lamentat.

Iago Negueruela: “Cada dia que passa s’estan tancant empreses; anam camí d’una aturada total en la nostra comunitat autònoma”

Què és un ERTO?

L’expedient de regulació temporal d’ocupació, ERTO, permet que l’empresa suspengui, durant un temps limitat, els contractes de tots els empleats o d’una part, per “causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de força major”, segons l’article 47 de l’Estatut dels Treballadors.

En el cas del coronavirus, tots es consideraran per raons de força major (quan l’activitat de l’empresa es veu paralitzada per ordre de les autoritats o el volum d’absentisme és tal que impedeix l’activitat empresarial), cosa que fa els tràmits més àgils.

Són tendència