Connect with us

Comunitat

El Meliá Palma Bay es converteix en el primer hotel medicalitzat de Balears

El Meliá Palma Bay es converteix en el primer hotel medicalitzat de Balears

Salut ha informat avui que es podria disposar d’un altre establiment turístic a Mallorca, d’un a Menorca i d’un a Eivissa

El Servei de Salut es prepara per habilitar quatre hotels per allotjar pacients amb coronavirus lleus o asimptomàtics. Aquestes instal·lacions hoteleres es medicalitzaran per poder acollir pacients en un futur, en el cas que els centres sanitaris públics i privats necessitin suport.

Actualment, ja s’ha condicionat l’hotel Meliá Palma Bay, de Mallorca. El Servei de Salut podria reconvertir un hotel més a Mallorca, un a Menorca i un a Eivissa. A hores d’ara s’està verificant que aquests establiments comptin amb les condicions idònies per acollir pacients.

De moment, segons el Servei de Salut, el sistema sanitari públic i privat de les Illes Balears té prou capacitat per atendre les necessitats de tots els pacients. No obstant això, és necessari preveure una alternativa en cas que s’incrementi el nombre de casos i es faci necessari descongestionar els recursos sanitaris de què disposen les Illes Balears.

Si es dóna aquest cas, els hotels medicalitzats estaran a punt per acollir pacients, lleus o asimptomàtics, amb COVID-19. També hi seran derivats aquells que requereixin aïllament en els casos següents: que no disposin d’un domicili, que el seu habitatge no sigui adequat per garantir l’aïllament amb condicions òptimes, o que convisquin amb persones vulnerables.

Aquests establiments estaran a punt per acollir pacients, lleus o asimptomàtics, amb COVID-19

L’hotel Melià Palma Bay pot tenir una capacitat màxima de 250, llits distribuïts en 8 plantes. De moment, només s’ha habilitat la primera —amb 35 habitacions— que gestionarà l’Hospital Universitari Son Llàtzer. El personal sanitari que s’hi preveu desplaçar, si fos necessari, és d’aproximadament uns 15 professionals per planta.

 

Són tendència