Connect with us

Societat

“A finals de maig, si se segueix la progressió, el coronavirus a Balears podria estar bastant controlat i amb un mínim de contagis”

"A finals de maig, si se segueix la progressió, el coronavirus a Balears podria estar bastant controlat i amb un mínim de contagis"

Segons el cap de la unitat de Virologia de Son Espases, Jordi Reina

El cap de la unitat de Virologia de Son Espases, Jordi Reina, ha valorat aquest dimarts l’evolució del coronavirus a Balears. Ho ha fet en el transcurs d’una entrevista concedida aquest dimarts al programa radiofònic ‘Hoy por hoy Mallorca’ de Ser Balears. Reina s’ha manifestat esperançat que “a finals del mes de maig l’epidèmia a les Illes podria estar controlada per a afrontar l’estiu amb un nivell mínim de casos”.

Jordi Reina ha assenyalat que des de la grip de 1918 mai s’havia donat una pandèmia amb un virus amb tal capacitat de transmissió com aquest, que de moment no ha mutat perquè no el necessita. Diu Reina que el virus s’ha trobat amb gent sense immunitat, per la qual cosa la vacuna que es pugui trobar contra ell podria ser de gran utilitat. Creu que els casos positius detectats a Balears poden representar només un 20% del total d’infectats, perquè el 80% restant ho passarà amb símptomes lleus o directament sense adonar-se’n”.

Reina vaticina que estem encara lluny d’aconseguir el pic de la corba, encara que pronostica que per a finals de maig, si se segueix la progressió, la pandèmia a les illes podria estar bastant controlada i amb un mínim de contagis. El doctor ha ressaltat també que alguns dels grans avantatges del territori són la insularitat, la calor i la humitat, que alenteixen la transmissió del virus.

Són tendència