Connect with us

Comunitat

El Govern planteja a l’Estat suspendre tota mena d’activat en l’àmbit de la construcció

Entre les peticions que s’han fet arribar a Madrid també es demana una moratòria per als lloguers amb compensacions per als propietaris

El Govern de les Illes Balears, en les reunions que aquest dimarts horabaixa mantindran el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i el ministre de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana José Luis Ábalos, plantejaran la conveniència d’aturar l’activitat de la construcció i, en el cas d’habitatge, mesures per abordar les dificultats en els pagaments dels lloguers que tindran molts de ciutadans.

Respecte de l’activitat de la construcció, des del Govern es traslladarà als ministres que s’ha estat fent feina, amb la implicació de tots els agents lligats al sector de la construcció, en una ordre que regula les condicions en què s’ha de desenvolupar l’activitat a les obres per garantir la màxima seguretat als treballadors. No obstant això,  es defensarà com a més convenient el cessament de l’activitat, decisió que correspon a l’Estat.

En matèria d’habitatge, el conseller Marc Pons traslladarà al ministre José Luis Ábalos les següents propostes:

-De la mateixa manera que s’ha aprovat la suspensió del pagament de les hipoteques per a les famílies afectades pels efectes de la crisi sanitària, el Govern de les Illes Balears plantejarà que és imprescindible adoptar també mesures per a les famílies amb habitatge en règim de lloguer.

Aquestes mesures es podrien concretar en:

– Una moratòria dels lloguers. Podria ser amb l’obligació de pagament posterior de les quantitats degudes, o bé una suspensió, en la qual no es reportin aquests imports. Al mateix temps, es demanaran mesures compensatòries que permetin atendre les situacions més vulnerables tant d’arrendadors com d’arrendataris.

A més de la moratòria de lloguers es plantejarà:

• En tant es mantingui aquesta situació excepcional o es prolonguin els seus efectes econòmics més directes, que es prorrogui de manera automàtica el venciment dels contractes que acabin dins d’aquest període, per donar estabilitat a aquelles famílies més perjudicades pels efectes de la crisi.
• Establir programes d’incentius fiscals als propietaris disposats a llogar habitatges a preus assequibles, amb bonificacions específiques per a aquells que, tenint un contracte en vigor, redueixin la renda fins a aquests preus o, de poder, condonin les mensualitats.
• Establir mecanismes de crèdits subvencionats, de ràpida tramitació i concessió, que serveixin de pont a les famílies afectades per fer front a aquests mesos d’incertesa fins que millori la situació econòmica.
• Fixar nous mecanismes d’ajudes al lloguer més àgils que els actualment prevists en el Pla Estatal d’Habitatge, que pels seus requeriments de tramitació, porten aparellada una tramitació complexa que fa que el pagament efectiu de l’ajuda quedi separat en el temps del moment en què la família va assumir el cost d’aquest lloguer.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència