Connect with us

agenda

Anècdotes, curiositats i personatges de la memòria de la cuina, a càrrec d’Antoni Tugores

Aquest dilluns, dia 19, a les 20’00 hores al bar Xarop de Manacor

Aquest dilluns, 19 de juny, a les 20.00 h, i emmarcat dins els Dilluns de l’Obra, tendrà lloc al bar Xarop de Manacor (plaça de Ramon Llull, 18) la darrera conferència de la temporada titulada  Anècdotes, curiositats i personatges de la memòria de la cuina, a càrrec del periodista i investigador Antoni Tugores.

L’autor explicarà, entre d’altres coses, tot un seguit d’anècdotes sucoses que va viure mentre feia el treball de camp, i també curiositats que ens aporta l’anàlisi de la nostra cuina més popular i genuïna. I acabarà parlant, si el temps ho permet, d’una sèrie de personatges que mereixen una atenció especial, tot i ser majoritàriament desconeguts.

Antoni Tugores Manresa (Manacor, 1948) és investigador i periodista. Ha participat com a coautor en un seguit de llibres relacionats amb temes gastronòmics i històrics, com és el cas de Les fosses de la repressió a Mallorca (2011) i Les fosses de sa Coma. Quant a temes gastronòmics, convé destacar que el desembre de 2005 presentà el llibre Memòria de la cuina mallorquina, el qual va rebre el prestigiós Gourmand world cookbook awards com a millor llibre de cuina mediterrània. El 2009 publicà Cuina Econòmica. Receptes fàcils per a temps difícils, pel qual també va rebre la distinció del Gourmand world coobook awards de 2010 com a millor llibre de cuina casolana. El 2012 publicà Els millors plats de la cuina popular de Mallorca, del qual s’han fet cinc edicions. El 2016 va guanyar la II edició del Premi Font i Roig d’assaig amb el llibre La cuina mallorquina. Segles XV-XX. De l’austeritat a la decadència. L’any 2007 va rebre el Reconeixement de Mèrits de l’Escola Municipal de Mallorquí.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència