Connect with us

Comunitat

Ordenen el tancament de tots els allotjaments turístics

Ordenen el tancament de tots els allotjaments turístics

Sanitat dóna una setmana de termini a tots els establiments perquè tanquin les seves portes

El govern espanyol, a través del Ministeri de Sanitat, ha atès la petició del Govern de les Illes perquè tots els allotjaments turístics de l’arxipèlag puguin escometre en els pròxims dies un tancament escalonat que permeti garantir un retorn ordenat i el més ràpid possible dels visitants que actualment romanen a l’arxipèlag.

Mitjançant una ordre ministerial publicada en el Boletín Oficial del Estado (BOE), Sanitat del Govern dóna una setmana de termini a tots els establiments perquè tanquin les seves portes. L’ordre afecta a totes les modalitats allotjatives que s’ofereixen actualment a les Illes Balears i va entrar en vigor el 19 de març.

L’ordre ministerial estableix el tancament d’aquests establiments a partir del moment en què no tinguin clients, no abans, encara que això sí, en el termini màxim de 7 dies, que és quan està previst que Balears ja no tingui turistes, tots hauran d’estar tancats.

Després de la publicació de l’Ordre Ministerial, la Direcció General de Turisme es troba ja treballant de manera coordinada per al desenvolupament de la normativa i la seva aplicació en el territori de les Illes Balears. En aquesta línia, es tracta d’una mesura positiva que dóna compliment al sol·licitat pel Govern, i que permet al sector acollir-se a la causa de força major en futurs ERTES que es poguessin presentar, al no poder desenvolupar la seva activitat.

Menys de 5.000 turistes a les Illes Balears

Mentre abandonen les Illes Balears, els menys de 5.000 turistes que avui dia encara romanen en l’arxipèlag hauran de comportar-se exactament igual que la resta de ciutadans. És a dir, no podran sortir de l’hotel excepte per a desplaçaments imprescindibles.

La instrucció és que romanguin a les seves habitacions fins que siguin traslladats cap a ports i aeroports amb l’única fi de tornar a les seves residències habituals.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència