Connect with us

Societat

Un regidor de MÉS a Petra i la seva parella, retinguts a Costa Rica sense poder sortir

Un regidor de MÉS a Petra i la seva parella, retinguts a Costa Rica sense poder sortir

Pere Josep Bauzà Ferrer i Catalina Maria Moyà Salom, han vist cancel.lats els seus bitllets de tornada a Mallorca sense rebre cap explicació

Pere Josep Bauzà Ferrer i Catalina Maria Moyà Salom, una parella de mallorquins, han denunciat la seva situació mitjançant les xarxes socials. Ara Balears es fa ressò del fet en la seva edició digital. Pere Josep Bauzà, empresari i regidor de MÉS per Mallorca a l’Ajuntament de Petra, i Catalina Maria Moyà, metgessa, fa dies que intenten donar per acabat el seu malson a Costa Rica. Fa més de 5 dies que es troben a l’aeroport de San José intentant agafar un vol de tornada a l’illa. L’odissea va començar fa uns dies quan van ser informats que els seus bitllets de vol havien estat cancel·lats sense rebre cap explicació.

Pere Josep Bauzà Ferrer i Catalina Maria Moyà Salom han penjat el següent escrit fa unes hores a les xarxes socials

MOLTES GRÀCIES IBÈRIA:

Som 2 mallorquins, Pere Josep Bauzà Ferrer i Catalina Maria Moyà Salom, que el 29 de febrer iniciarem un viatge cap a Costa Rica i Panamà
que, com vos podeu imaginar, s’ha vist finalment afectat per l’epidèmia de coronavirus.

El 13 de març davant l’empitjorament de la situació acudirem a les oficines d’Iberia per sol.licitar adelantar el nostre vol que era originalment el 16 de març, de Ciutat de Panamà a Madrid i d’allà a Mallorca. Ens digueren que no ens podien adelantar el vol, que ens posasim tranquils i que segur que no hi hauria cap problema per volar el 16 de març.

El 14 de març es tanquen les fronteres de Panamà amb Europa i ens avisa Iberia que cancel.la el nostre vol, que esperem notícies.

Davant el comunicat de l’estat d’alarma a Espanya decidim parlar amb l’embaixada i amb ibèria telefònicament. En un primer moment iberia només ens donava com a sol.lució volar a finals de març o principis d’abril. Finalment i després de parlar una altra vegada amb l’embaixada explicant-lis que jo era metge i era urgent tornar, ens indicaren que tornasim parlar amb ibèria explicant-lis que jo era metge i que ens canviasin el vol passant per costa rica, dels pocs països que permetien encara vols amb Europa. Després de molt insistir aconseguirem un canvi de vol pel dia 18 de març.

El nou vol sortia de ciutat de panamà el 18 de març migdia, arribava a san josé de costa rica i d’allà a madrid. El 18 de març arribam a l’aeroport de ciutat de panamà i ens trobam que el primer vol de iberia l’opera una altra aerolinea anomenada Copa Airlines i que Iberia ha abandonat aquest aeroport sense nosaltres poder contactar amb ningú de la nostra companyia. Anam al mostrador de Copa Airlines que ens confirma el nostre vol. Facturem la maleta i ens diuen que anirà directe a Mallorca. Ens donen la tarjeta d’embarcament de Panamà a Costa Rica, pero quan preguntem per la de Costa Rica a Mallorca ens diuen que no ens les poden donar, que preguntem en arribar a San José. Intentem treure la tarjeta online i ens dona error, cridem a la companyia en vàries ocasions i en donen llargues, que en arribar a Costa Rica preguntem.

Volam a Costa Rica i en arribar no ens deixen passar a la zona de conexions perque no tenim tarjeta d’embarcament. Que sortim i anem al mostrador a recollir la tarjeta a la companyia. Decidim sortir, i al passar per control de migració, ens diuen que no podem entrar ja al país per l’epidèmia del coronavirus. Un agent d’aduanes ens acompanya a passar pel control de connexions per anar directe a la porta d’embarcament i parlar amb ibèria. Mentres passem el control un senyor ens avisa de que o ens agafa la companyia per volar o que hem de tornar a panamà.

Anem correguent a la porta d’embarcament per explicar el problema i quina és la nostra sopresa que en diuen que el nostre billet esta cancel.lat, que no constam a la llista de passatgers i que el vol està ple. Que anem a buscar explicacions a Copa Airlines que és la companyia que ens ha portat de Panamà a Costa Rica. I que esperem, que ara treuen les nostres maletes que ja estaven ficades dins el vol a madrid, pel qual nosaltres no tenim billet. Una hora parlant amb el personal d’ibèria i aquí ningú es fa responsable de res.

Com potser que hagin anul.lat el nostre billet sense avisar? com potser que ens facin donar voltes d’un país a un altre amb un billet suposadament cancel.lat? Com potser que ara ens remetin a Copa Airlines, i es rentin les mans així, quan jo no he comprat aquest billet amb Copa? A damunt ibèria ens intenta fer responsables per no tenir tarjeta d’embarcament. Que un itinerari no assegura res, que ens hauriem d’haver preocupat més. Uns dies en que la web esta col.lapsada, un billet que és un canvi seu, que jo ni he comprat, ni tenc el número de reserva ni res i quan ademés he cridat moltissimes vegades avui a ibèria per explicar que no teniem tarjeta d’embarcament.

MOLTES GRÀCIES IBERIA per tant de rigor, serietat i eficiència i per fer tan fàcil que un personal sanitari pugui tornar a casa a fer la seva feina en uns dies tan necessaris com aquests.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència