Connect with us

Opinió

Confinat a casa, més o menys com tothom

Confinat a casa, més o menys com tothom

Ni els més vells de la tribu recorden una situació com aquesta

Bé, ni els més vells de la tribu recorden una situació com aquesta. Ja sabeu de què estic parlant. L’assumpte rau que hi ha temps per a moltes coses, des d’ordenar calaixos i estanteries, llegir, escoltar música i, fins i tot, pensar. Pensant se m’ha acudit que no té cap lògica que hi hagi tants polítics, i polítiques, contaminats pel coronavirus; si ho comparam amb la resta de la població, veurem que el percentatge d’afectats entre la classe política supera, de molt el de la gent «normal». Llavors em ve al cap un detall que de bon principi havia ignorat: sabem de tants polítics infectats perquè a ells i elles els hi han fet les proves i a la resta de la població només els hi fan quan presenten símptomes i moltes vegades la malaltia ja està força avançada. Doncs això em fa pensar que aquí, com a Corea, es fessin proves massives entre la població, la quantitat de portadors i afectats pel virus augmentaria, de cop, de manera exponencial. De qualsevol manera no ens queixam i ens quedam confinats cadascú a ca seva, la qual cosa si es mira bé, no és tan dolenta, el que m’emprenya és haver-ho de fer per força.

Pensant se m’ha acudit que no té cap lògica que hi hagi tants polítics, i polítiques, contaminats pel coronavirus; si ho comparam amb la resta de la població…

El que ha quedat molt clar, per mor del virus, és la fragilitat del sistema econòmic i social universal. La globalització, tan alabada per uns com criticada per altres, ens està sortint força cara. Això aquesta fragilitat, traslladada a les Illes, amb el seu caràcter de parc temàtic, assoleix un caire dramàtic: l’economia de la bona gent no estarà per divertiments quan acabi tot això. La presidenta Armengol deia no fa gaire dies en una de les seves intervencions que d’aquesta crisi en sortirem enfortits, és el que li toca dir, és clar, però a mi em sembla que en sortirem molt tocats, i ens costarà molt recuperar-nos.

Són molts els productes que estan apujant el seu preu de manera anormal…

De qualsevol manera, hi ha qui ja en treu bon profit d’aquesta pandèmia. Són molts els productes que estan apujant el seu preu de manera anormal. M’han mostrat dos tiquets de compra d’un establiment d’una cadena de productes de perfumeria i higiene, són de dos dies successius, d’un dia per l’altre hi ha productes de primera necessitat que han doblat el preu.

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència