Connect with us

Comunitat

Balears demana poder tancar hotels i habitatges de lloguer vacacional

Balears demana a l'Estat que permeti el tancament d'hotels i habitatges de lloguer vacacional

El conseller Negueruela ha realitzat aquesta petició durant la Comissió Sectorial de Turisme celebrada per videoconferència

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha sol·licitat al Govern d’Espanya que les Illes Balears puguin escometre en els pròxims dies un tancament escalonat d’hotels que permeti garantir un retorn ordenat i el més ràpid possible dels visitants que actualment romanen en l’arxipèlag.

Negueruela ha realitzat aquesta petició durant la Comissió Sectorial de Turisme, presidida per la ministra d’Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, que ha tingut lloc aquesta tarda per videoconferència, i en la qual han participat totes les comunitats autònomes.

Durant la seva intervenció davant la resta de comunitats autònomes, el conseller de Turisme ha recordat que l’objectiu del Govern és que tots els visitants puguin retornar a les seves cases al més aviat possible i de manera ordenada, després que s’hagi sol·licitat al Govern d’Espanya més restriccions per a accedir a les Illes per via aèria i marítima. Per a aconseguir-ho, s’impulsarà un protocol d’actuació en diversos àmbits i de manera coordinada amb el sector privat.

A més, d’aquesta forma el sector podria acollir-se a la causa de força major en hipotètics Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que poguessin presentar pròximament, al no poder desenvolupar la seva activitat, aclarint així molts dubtes que han sorgit entre els empresaris en els últims dies.

Els turistes que estan en hotels de l’arxipèlag podran continuar allotjats fins que puguin tornar als seus països d’origen. En aquesta línia, els empresaris hotelers poden tenir oberts els seus restaurants i donar servei als seus clients allotjats, no a consumidors de fora.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència