Connect with us

Artà

Denuncien la proliferació de serps en el municipi d’Artà

L’Ajuntament ha comanat una cinquantena de gàbies que posarà a disposició dels ciutadans

L’Ajuntament d’Artà ha comanat una cinquantena de gàbies que posarà a disposició de la ciutadania per a la captura de serps que han proliferat per diferents indrets del municipi en les darreres setmanes. Les gàbies, fabricades per Aproscom i sufragades pel Parc Natural de Llevant, es podran recollir a l’Ajuntament previ pagament d’un dipòsit que serà retornat quan es retorni la gàbia. S’informarà a la ciutadania quan arribi la remesa.

El consistori artanenc ha sol·licitat l’assessorament del Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca per conèixer quines pautes s’han de seguir en la gestió de la situació. Aquesta passa per l’eliminació dels rèptils a títol particular o bé pel trasllat de les captures al Parc Natural de Llevant. Els exemplars apressats serviran per aportar informació a un estudi que realitza la Conselleria amb la col·laboració de la UIB sobre la presència a Mallorca de les espècies detectades,  que són la serp blanca o ratllada i la serp de ferradura.

La primera aparició de serps silvestres a la zona d’Artà es produí fa uns anys, però ha estat en el transcurs de les darreres setmanes quan s’han multiplicat les troballes de rèptils per part de veïns del municipi. La serp de ferradura i la serp blanca o ratllada no són verinoses ni perilloses per a les persones, però es tracta de dues espècies diürnes i, per tant, de gran visibilitat i dimensions ja que poden arribar a midar fins a un metre i mig de llargària.

Són tendència