Connect with us

Comunitat

El Govern decideix també tancar bona part de les sales d’oci

El Govern decideix també tancar bona part de les sales d'oci

Pla de Mesures Excepcionals per limitar la propagació i el contagi del coronavirus, que entrarà completament en vigor a partir d’aquesta mitjanit

El Consell de Govern ha aprovat un Pla de Mesures Excepcionals per limitar la propagació i el contagi del coronavirus, que entrarà completament en vigor a partir d’aquesta mitjanit.

Aquest Pla inclou mesures relacionades amb la circulació de persones, el servei de salut, la comunitat educativa, els serveis socials, l’esport i la joventut, les activitats culturals, el treball i el turisme, el transport públic terrestre, així com mesures relatives al personal funcionari i laboral de l’àmbit dels serveis generals de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Àmbit d’oci

Una de les mesures que inclou aquest Pla és la prohibició de l’activitat a les discoteques, bars musicals, sales de festa, cafès concert i sales de ball durant, almenys, 2 setmanes.

Pel que fa als bars, restaurants i cafeteries, tipificats legalment com a tals, així com cinemes i teatres, hauran de reduir obligatòriament un terç el seu aforament, amb un màxim de 300 persones.

Els bars, restaurants i cafeteries, tipificats legalment com a tals, així com cinemes i teatres, hauran de reduir obligatòriament un terç el seu aforament, amb un màxim de 300 persones

Àmbit sanitari

En l’àmbit sanitari, es contractaran 60 persones per obrir 12 línies més del servei del 061. A més, s’ajornaran les proves ordinàries i es filtraran les telefonades per tal de prioritzar l’atenció als centres de salut. Recordam que qualsevol cridada al 061 es tornada si no pot ser atesa en primera instància.

Així mateix, s’estableixen dos circuits per evitar contagis i protegir els professionals sanitaris: patologies respiratòries i altres malalties. També es reforçaran les recentment creades unitats volants d’atenció al COVID-19 (IVAC), que fan atenció domiciliària dels casos confirmats i dels que estiguin en investigació per possible infecció per coronavirus.

Àmbit educatiu

En l’àmbit educatiu, se suspenen les classes presencials durant 2 setmanes des de dilluns, 16 de març, temps durant el qual el professorat haurà d’assistir als centres per garantir la continuïtat dels estudis.

Àmbit social

En l’àmbit social, se suspèn l’activitat dels clubs de gent gran, així com dels diferents serveis socials i els programes de formació o suport a persones en situació de dependència o discapacitat. A més, s’haurà d’incrementar el control de les residències de gent gran.

Àmbit cultural

Se suspenen durant un mes les activitats extraescolars i les visites culturals, l’obertura al públic de biblioteques públiques i de museus de la Comunitat, així com els concerts de l’Orquestra Simfònica.

Àmbit esportiu

Se suspenen les competicions esportives insulars i interinsulars fins al 25 de març, a més de l’activitat dels gimnasos durant 15 dies.

Àmbit del transport

S’augmentaran les freqüències de trens a hora punta i s’intensificarà la neteja diària del transport públic. A més, es restringiran temporalment les connexions amb Formentera i es programaran exclusivament 10 freqüències per cada sentit amb Eivissa. Així mateix, se suspèn la connexió amb l’illa de Cabrera per embarcacions recreatives.

Àmbit personal de l’Administració

S’ajornen els processos d’oposició a la funció pública durant un mes. El personal funcionari ha d’acudir al seu lloc de feina amb caràcter general. S’establiran directrius de funcionament des dels òrgans competents.

Àmbit comercial

Es recomana l’ajornament de totes les fires durant els pròxims 30 dies. A més, es demana als ajuntaments que mantenguin les parades agroalimentàries als mercats municipals setmanals i estacionals. També es prohibeix a tots els establiments comercials la publicitat activa i les promocions que impliquin una gran afluència de públic.

Es prohibeix l’activitat als casinos de joc, sales de bingo, salons de joc i locals d’apostes.

Així mateix, es demana a l’Estat que restringeixi al màxim la sortida de ciutadans de les zones més afectades per coronavirus. Per part del Govern, s’informarà individualment a l’aeroport a les persones que arribin d’aquestes zones que han d’estar en quarantena a ca seva durant 14 dies.

Són tendència