Connect with us

Vist a les xarxes

Sánchez anuncia l’ajornament o fraccionament d’impostos durant sis mesos per a pimes i autònoms

Sánchez anuncia l'ajornament i fraccionament del pagament d'impostos durant sis mesos per a pimes i autònoms

Bateria de mesures econòmiques i socials

El Consell de Ministres del govern espanyol ha aprovat aquest dijous una bateria de mesures econòmiques i socials que suposaran una injecció de 18.225 milions d’euros –14.400 milions en mesures per a pimes i autònoms i 3.800 milions per al sistema sanitari– amb les quals cerca frenar l’impacte del coronavirus.

Entre les decisions anunciades pel president del govern de l’Estat, Pedro Sánchez, destaca l’ajornament i fraccionament del pagament d’impostos per sis mesos per a les pimes i autònoms, la qual cosa aportarà uns 14.400 milions d’euros addicionals de liquiditat, segons càlculs del propi Govern.

Així mateix, es llançarà una línia de l’ICO dotada de 400 milions d’euros amb crèdit per a empreses i autònoms del sector del transport, turisme i hostaleria, entre els més afectats pel descens en la demanda per la pandèmia.

En el terreny laboral, en el cas dels treballadors fixos discontinus, es donarà una ampliació de les bonificació de les quotes de la Seguretat Social, de manera que cobreixin les quotes de febrer a juny.

Sánchez ha insistit que aquest és el primer paquet de mesures i que en els pròxims dies, després de la reunió d’aquest dijous amb els agents socials i la del dissabte amb els presidents autonòmics, es prendran noves decisions per a apuntalar l’impacte econòmic i tractar de frenar l’expansió del virus.

Són tendència