Connect with us

Opinió

Del virus a la corona, o hauria de dir a la Corinna?

Del virus a la corona, o hauria de dir a la Corinna?

La monarquia com a exemple d’aquelles coses que poden ser molt constitucionals, però no són justes

De bon principi hauria de demanar disculpes: la situació no està per acudits. Però ja ho sabeu, la ironia és el darrer recurs per a aquells que no creiem en sants i verges miraculoses. I com que jo, per edat, ja em puc considerar com a individu de risc, almenys permeteu-me fer-ne una mica de broma.

El virus ho abasta tot, ara mateix. Ha de ser molt greu la situació quan no deixen que la gent vagi a veure els partits de futbol. Per això gairebé ningú parla de l’altra «corona», la dels Borbons. Però les darreres evidències de les malifetes de l’emèrit no ens haurien de passar per alt malgrat la delicada situació que a escala global estam vivint. Resulta que el patriarca Borbó pot haver caigut en una sèrie de delictes que per a la gent normal són considerats greus. Per a ell no, ell, que fou el que digué allò de «la justicia debe ser igual para todos» gaudeix d’una cosa que es diu «inviolabilitat» segons la constitució del 78, la qual cosa significa que la resta dels ciutadans som «violables». L’heroi de la fantasmada del 23-F, hereu del dictador Franco, resulta que s’embutxacà, d’una grapada, doblers (molts més dels que un treballador guanya en tota una vida de feina) procedents d’un dels principals clients de la indústria armamentística espanyola, llavors els ingressà a un compte a Suïssa i s’oblidà de declarar-los a la Hisenda espanyola i a fer-los figurar en el llistat de donacions a la Casa Reial. És clar que d’això no ens permetran saber-ne el net perquè entre les dretes de qualsevol pelatge i els socialistes traïdors als seus principis republicans, segaran arran de terra qualsevol intent d’esbrinar-ho.

El virus ho abasta tot, ara mateix…Per això gairebé ningú parla de l’altra «corona», la dels Borbons

Tanmateix avui la meva intenció era parlar de la monarquia com a exemple d’aquelles coses que poden ser molt constitucionals, però no són justes. Em sembla que ho deixaré per a un altre dia (ocasions no en mancaran). Per avui em sembla que ja he superat l’espai raonable.

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència