Connect with us

Actualitat

Medi Ambient paralitza la modificació del PGOU de Felanitx que preveia nous hotels

La resolució qüestiona la variació de l’índex d’intensitat turística en els dos principals nuclis urbans del municipi

La Comissió de Medi Ambient (CMAIB) del Govern balear ha paralitzat la modificació del Pla General del municipi de Felanitx, amb la qual es pretenia donar permís per a construir nous hotels en el municipi, segons ha informat l’entitat Salvem Portocolom.

En concret, el document de la Comissió de Medi Ambient està datat el 18 de febrer pel seu president, Antoni Alorda.

La resolució qüestiona la variació de l’índex d’intensitat turística en els nuclis de Portocolom i Felanitx, la qual cosa permetria l’obertura de nous establiments turístics.

La resolució, en la pràctica, representa una paralització dels tràmits municipals per a modificar el pla de l’any 1969. Des de llavors, cap partit, de “cap color polític”, ha estat capaç d’actualitzar-lo, segons la Plataforma.

Medi Ambient, ha explicat Salvem Portocolom, assenyala que la documentació ambiental presentada per l’Ajuntament no avalua “prou” els efectes previsibles de l’exoneració. El text de la resolució, en l’apartat 3, remarca que “la modificació puntual suposaria la transformació d’habitatges en allotjaments turístics”.

Per tant, suposaria “una afecció sobre el consum de recursos ambientals bàsics (proveïment d’aigua), consum energètic i afecció sobre el canvi climàtic, aigües residuals generades i la capacitat per a la seva depuració, disponibilitat d’aparcaments i solucions de mobilitat i afectació sobre la disponibilitat d’habitatge”.

En l’apartat 5 de la resolució s’afirma que el pla de l’Ajuntament té efectes significatius sobre el medi ambient i recorda la vulnerabilitat dels aqüífers de Portocolom. Després d’aquesta resolució, l’Ajuntament haurà de replantejar si vol seguir amb aquests plans que ja van ser criticats en el seu moment per Salvem Portocolom.

Des d’aquesta plataforma es denuncia que almenys 15 habitatges dels nuclis històrics de Portocolom podrien convertir-se en hotels. La localitat ja compta amb més de 2.000 places turístiques legals que, unides als allotjaments de lloguer turístic, se situen entre les 3.500 i 4.000 places. Salvem Portocolom exigeix que s’aturi “definitivament” la idea d’autoritzar nous hotels d’interior o allotjaments de turisme interior.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència