Connect with us

Opinió

Cal revisar el model econòmic de les Illes?

Cal revisar el model econòmic de les Illes?

Tenim al damunt una crisi climàtica i energètica que, baldament ens ho neguin, haurà de reduir la mobilitat de tothom

Sí, altre cop vull parlar del negoci turístic. Aquest any, els hotelers, eterns ploramiques, ja demanaven ajuda perquè les tempestes van fer malbé les platges. Ara, un cop suspesa la fira de Berlín per mor del virus entre tots hem de pagar una eixida d’autoritats, hotelers i convidats de luxe, a la capital alemanya per tal de convèncer als hereus de Thomas Cook (encara pagam les destrosses que féu aquest operador) perquè un any més ens omplin les Illes de turisme de platja, drogues i gateres. Excusa, la de sempre: el turisme és el primer negoci d’aquesta comunitat.

Però resulta que aquest negoci, que fa estona ha destrossat el paisatge, l’estructura social, la llengua i la cultura pròpia d’aquest país, fa que uns quants visquin molt bé, uns altres tinguin un sou miserable i la resta, a més de pagar la promoció i les avaries, hem de patir les molèsties d’una allau de persones que venen aquí com qui va a un parc temàtic. Han pagat i es pensen que tenen dret a fer tot allò que a casa seva no poden fer.

Tal volta és arribada l’hora que els hotelers s’espavilin, deixin de plorar i s’orientin vers un «turisme sostenible» de veritat, en comptes del «turisme sostingut»…

Estant així les coses, i considerant que aquesta situació es repeteix, per motius diversos, any rere any, i que tenim al damunt una crisi climàtica i energètica que, baldament ens ho neguin, haurà de reduir la mobilitat de tothom, crec que convendria intentar redirigir el model econòmic del país. Tal volta és arribada l’hora que els hotelers s’espavilin, deixin de plorar i s’orientin vers un «turisme sostenible» de veritat, en comptes del «turisme sostingut» que patim ara mateix. Amb el que ara ens gastam en saraus d’hotelers, polítics i operadors turístics, podríem invertir en ensenyament i cultura, que és el que fa progressar els pobles.

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència