Connect with us

Comunitat

El rector de la UIB sobre el cas Minerval: “Intentarem que no torni a passar”

Llorenç Huguet, ha comparegut aquest dijous en una comissió parlamentària

El rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, ha assegurat aquest dijous durant la seva compareixença en una comissió parlamentària que “intentaran que no torni a passar” un cas com el del Minerval, que investiga una presumpta estafa amb la venda d’aquest medicament per part de dos professors universitaris.
Huguet ha dit que intentaran “establir els mecanismes i procediments necessaris” perquè això “no torni a passar” i ha assenyalat que estaran “al tant” del que ocorri en seu judicial i quan es resolgui actuaran en conseqüència.

Des de Cs, la diputada Olga Ballester, ha mostrat la seva “tristesa i indignació” per aquest cas “tan dilatat en el temps” en el qual diverses famílies “han caigut en aquesta estafa” i ha esmentat els diversos “rumors” i fins i tot l’ordre de la Direcció General de Farmàcia de 2013 perquè Lipopharma, l’empresa que desenvolupa Minerval, retirés “publicitat enganyosa”. “Per què han fallat tots els organismes de control dels quals són responsables?”, ha demanat.

A això, Huguet ha dit que una vegada es va tenir coneixement del cas, es va dur a Fiscalia i que abans a la UIB no havia arribat “cap denúncia”. “No teníem cap tipus d’evidència”, ha dit.

Pel seu costat, el diputat de Podem, Carlos Saura, ha dit que el motiu d’aquesta compareixença és “perquè no es torni a repetir una cosa tan greu com aquesta” en la qual s’ha utilitzat la Universitat “per fer negocis obscurs”.

“El cas Minerval sembla el ‘modus operandi’ de la Universitat, on les autoritats universitàries deixen fer”, ha dit Saura per després demanar: “Hi ha més minervals?”.

En resposta a això, Huguet ha assenyalat que ell diria que “no hi ha més minervals” i que el que hi ha és “molta recerca”. Així mateix, ha negat que en la UIB hi hagi “negocis foscos, hi ha dues persones presumptament implicades i s’ha de demostrar la seva responsabilitat”.

Són tendència