Connect with us

Oci i Cultura

El pintor Andreu Ponç Fullana, guardonat amb l’Estrella Mostrejada de l’Associació Cultural Es Majoral

El pintor Andreu Ponç Fullana, guardonat amb l’Estrella Mostrejada de l'Associació Cultural Es Majoral

Cada any, aquesta entitat de Santanyí reconeix la feina d’alguna personalitat en defensa de la cultura i la llengua

L’Associació Cultural Es Majoral de Santanyí ha decidit que el guardonat del 2020 seria el pintor i investigador Andreu Pons Fullana. El reconegut es un col·laborador habitual de l’Ajuntament de Santanyí i del seu Departament de Cultura, i aquest cap de setmana ha rebut el reconeixement en el transcurs d’un dinar de germanor celebrat a Cala d’Or.

A més de la seva destacada faceta com a pintor, Andreu Pons, destaca pels seus treballs sobre Fra Rafel Josep Verger i Suau, més conegut com el Bisbe Verger, i pel qual va viatjar a Califòrnia i Mèxic per recaptar informació. També ha dedicat molts de temps a la realització i organització del Museu Parroquial de l’església del Roser de Santanyí, així com a la reforma i construcció del Portal Major de l’església de Santanyí, dissenyada per Andreu Mir. De les seves investigacions ha editat llibres amb temàtiques diverses com Les creus del Terme de Santanyí, Els Graffiti del Fortí de Cala Llonga, l’Aportació a l’epistolari de Mosen Antoni M. Alcover, Notes històriques de l’església del Roser, de la nau central i de l’orgue de Santanyí.

Recentment ha col·laborat amb l’Ajuntament per l’organització de l’exposició Bernareggi, 100 anys de la seva arribada a Santanyí que va reunir una vintena d’obres del pintor argentí que va ser tot un èxit.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència