Connect with us

Actualitat

La Via Verda Manacor-Artà s’està degradant

Els panels informatius han tornat vells i comencen a deteriorar-se, el trespol ja és bonyarrut i ple de roquissar i els continus grafitis anònims ja formen part del paisatge

Els panels informatius han tornat vells i comencen a deteriorar-se, el trespol ja és bonyarrut i ple de roquissar i els continus grafitis anònims ja formen part del paisatge

“Sou a la Via Verda Manacor-Artà, que uneix ambdós nuclis de població al llarg de 28,6 km i que segueix un traçat d’una antiga línia de ferrocarril.
El 2014 es va reobrir perquè en gaudissin caminadors i ciclistes, amb l’objectiu de fomentar el turisme d’esport i el contacte amb la natura de la comarca del Llevant de Mallorca. Les estacions de Sant Llorenç, Son Servera i Artà han estat rehabilitades com a centre de visitants”. A aquest encapçalament identitari just hi manca com a recordatori que l’insigne impulsor d’aquesta obra fou en Biel Company, aleshores conseller del Govern presidit per l’ínclit J.R. Bauzá i que costà uns 6 milions d’euros. Euro amunt euro avall.

Amb l’excusa verda-ecologista i bla, bla, bla, enterraren el projecte d’allargar el tren de Manacor fins a Artà. Al transport públic millor descartar-lo, està bé així com està, no cal potenciar-lo, nosaltres els mallorquins som de cotxe i com més gros millor… a què sí Sr. Cap de l’Oposició?.

Amb l’excusa verda-ecologista i bla, bla, bla, enterraren el projecte d’allargar el tren de Manacor fins a Artà

La Via Verda Manacor-Artà s'està degradant

Els grafitis anònims ja formen part del paisatge de la Via.

De llavores ençà així mateix ha plogut, no tot el que desitjaríem. El projecte d’ampliació del tren resta congelat, en via morta i la Ruta Verda està a l’abast dels confrares del Llevant i cal reconèixer que el grau d’acceptació és normal i que mai hi ha aglomeracions. En poques paraules que el peatge del camí no ajudaria a rescabalar la inversió feta ni en un milenar d’anys.

Mentrestant els panels indicadors i informatius han tornat vells i comencen a deteriorar-se i el trespol arran de les darreres plogudes a trossos ja és bonyarrut i ple de roquissar. Un altre assumpte són les pintades, grafitis anònims que apareixen mentre ens acostam a Sant Llorenç. Els tapen, però lògicament tornen a sortir i ja formen part del paisatge de la Via. És un atractiu més, a part de les construccions il·legals que de mica en mica surten com a bolets verinosos.
Falta manteniment i imaginació per treure profit d’aquesta ruta. L’Ajuntament de Sant Llorenç sí que ho ha entès i s’ha inventat tres rutes Bike Marga Fullana.

Un altre assumpte són les pintades, grafitis anònims que apareixen mentre ens acostam a Sant Llorenç. Els tapen, però lògicament tornen a sortir i ja formen part del paisatge de la Via.

L’Ajuntament de Sant Llorenç va decidir aprofitar la Via Verda per incloure la ruta Bike Marga Fullana. Una iniciativa municipal que cal aplaudir.

Al transport públic millor descartar-lo, està bé així com està, no cal potenciar-lo, nosaltres els mallorquins som de cotxe i com més gros millor… a què sí Sr. Cap de l’Oposició?

Jaume Asens i Llodrà, Itziar González, Jordi Gorrió, Pla General, Més + Esquerra i l'OCB de Manacor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència