Connect with us

Societat

“No està demostrada la possibilitat que un animal pugui contreure o transmetre el coronavirus”

"No està demostrada la possibilitat que un animal pugui contreure o transmetre el coronavirus"

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Balears (COVIB) recomana prudència sobre la situació actual del virus i la seva incidència zoonòtica

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Balears (COVIB) ha fet públic aquest dimecres que ” a dia d’avui no està demostrada la capacitat d’un animal per a infectar-se” pel coronavirus ni per a transmetre el virus.

Després de la publicació d’un cas positiu de coronavirus d’un ca a Hong Kong, el COVIB” ha decidit transmetre un missatge de prudència sobre la situació actual del virus i la seva incidència zoonòtica, i insta a la ciutadania a mantenir-se informada a través de fonts oficials”.

En un comunicat, l’organització assenyala que “ara maetix es desconeix si l’animal està realment infectat” i incideix en què no s’ha determinat si un ca pot ser transmissor de la malaltia. “Per a prevenir qualsevol presumpte risc cal aplicar les normes bàsiques d’higiene que el sistema sanitari està indicant per a les persones”, assenyalen els veterinaris.

El COVIB recorda la importància de rentar-se les mans abans i després d’interactuar amb animals i recomana als malalts de coronavirus que tinguin mascota que la deixin a cura d’una altra persona.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com