Connect with us

Actualitat

El batle socialista de Capdepera convoca una protesta contra el govern de Pedro Sánchez

Sánchez, a proposta del Govern, visita la zona del Llevant menys afectada pel temporal

Davant la falta d’ajuda urgent per part de l’administració de Madrid a l’hora de poder arreglar les destrosses de la tempesta Glòria

L’Ajuntament de Capdepera ha fet una crida popular per tal que tots els gabellins participin de la concentració de protesta que tindrà lloc el pròxim dissabte a Cala Rajada (devora el Bar Norai) a les 12.30 hores amb l’objectiu de fer escoltar la indignació del poble per la falta d’ajuda urgent pel municipi. “La necessitat d’escometre les reparacions per les destrosses de la tempesta és imperiosa i és hora que, tots plegats, alcem la veu perquè a Madrid ens escoltin”, ha declarat eñ batle socialista, Rafel Fernández.

Des de Demarcació de Costes a les Illes Balears, s’ha donat una resposta que ha fet enfadar als representants municipals de l’Ajuntament, ja que diuen que les feines “només es realitzaran pel Ministeri com a obra d’emergència, sempre i quan es presenti per part del Consistori un projecte al que s’incloeixi un retranqueig i, per tant, la disminució de l’ocupació”.  El batle, Rafel Fernández, considera inviable aquesta consideració, tal i com ho va transmetre a la delegada del govern espanyol, Aina Calvo, durant una recent reunió celebrada fa uns dies a Cala Millor. Per part de Demarcació de Costes consideren que si des de Capdepera no es vol fer el retranqueig, s’ha de procedir a demanar la concessió administrativa. Aquest tràmit suposa presentar una instància i tot un seguit de documentació complementària. “Aquest fet suposarà haver d’invertir més temps en preparar papers i mentre tenim la primera línia feta malbé i la temporada turística ja s’acosta, això és inadmisible davant una situació clara d’emergència”, ha comentat el batle.

El temporal deixa intransitable el passeig de les Àmfores a Cala Rajada

Cala Gat i Cala Rajada són els indrets que presenten més danys a causa del darrer temporal

Cala Gat i Cala Rajada són els indrets que presenten més danys a causa del darrer temporal. En el cas de Cala Gat, l’enginyer municipal de Capdepera va redactar un informe fa unes setmanes que aconsella una ràpida actuació que suposa una inversió de més de 2 milions d’euros. Les tasques es centren a la reparació del sol, els serveis que van per sota (aigua, sanejament i enllumenat) i el reforç de les murades de contenció de la zona. En el cas de Cala Ratjada el cost de les obres suposen més de 600.000 euros en intervencions al passeig marítim, els murs del voltant i els accessos a la mar.

Són tendència