Connect with us

Vist a les xarxes

Nou revés per a la banca

Nou revés per a la banca

Els jutges  hauran de decidir si l’IRPH de les hipoteques era abusiu, després d’una resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha tornat la pilota a la justícia espanyola en el cas de l’IRPH de les hipoteques. En la sentència que s’ha fet pública aquest dimarts, la justícia europea conclou que els jutges de cada país hauran de decidir si l’IRPH és un índex abusiu i poc transparent. D’aquesta manera, el tribunal europeu ha donat la raó en part als consumidors que havien denunciat les hipoteques referenciades amb aquest índex. Amb la decisió, s’obri la porta a un allau de processos judicials dels consumidors contra les entitats financeres. Una via que podria obligar les entitats financeres a compensar els clients.

La sentència suposa un nou revés per a la banca, que podria haver de fer front a una factura de fins a 44.000 milions d’euros. En aquests moments, les entitats financeres de l’Estat tenen una cartera d’hipoteques referenciades amb l’IRPH valorades en 15.500 milions d’euros. Entre les entitats més exposades es troben CaixabankSantander i en tercer lloc el BBVA.

S’obri la porta a un allau de processos judicials dels consumidors contra les entitats financeres

Són tendència