Connect with us

Actualitat

Els advocats adverteixen que les clàusules hipotecàries agreujarà el col.lapse judicial

Els partit judicial de Manacor ha quedat fora per poder tramitar aquests assumptes

El Col·legi d’Advocats de Balears ha advertit aquest dijous del col·lapse que sofriran els quatre únics jutjats de Balears als quals se’ls ha assignat el coneixement de les clàusules hipotecàries, i denúncia que els partits judicials d’Inca i Manacor no disposaran de cap tribunal especialitzat.

El degà del Col·legi d’Advocats de Balears, Martí Aleñar, considera que es tracta d’un pla que suposa “un nou obstacle en l’accés del ciutadà a la Justícia” i que s’allunya de l’objectiu comú de “agilitar un servei públic que és l’essència de l’Estat de Dret”.

En un comunicat, aquest col·legi informa que el Consell General de l’Advocacia Espanyola ha expressat el seu unànime rebuig al pla del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) de concentrar, a partir de l’1 de juny, en tan sol 54 jutjats de Primera Instància de tot l’Estat la competència per conèixer els litigis sobre claúsulas hipotecàries.

El CGPJ va aprovar aquest dimecres aquesta mesura que, en el cas de Balears, preveu l’assignació d’aquest tipus de causes a tan sol quatre jutjats ja existents.

Els partits judicials d’Inca i de Manacor no tindran, per tant, cap jutjat per a aquests assumptes, per la qual cosa els usuaris de les comarques del Raiguer i de Llevant, i els professionals que els defensin, s’hauran de desplaçar a Palma.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència