Connect with us

Oci i Cultura

Pau Riba, a Can Lliro

Pau Riba, a Can Lliro

Aquest pròxim dijous i divendres

Pau significa Pablo/Paul i també Paz/Peace i si a n’aquest joc de paraules l’hi afegim que també és nét del gran poeta Carles Riba i pas d’amunt tot això que va néixer a la Roqueta, està clar que tocava sortir un artista terriblement lúdic amb un llarg historial musical essent un dels fundadors del mític Grup de Folk de Barcelona, formant duet amb Jordi Batiste. Qui no recorda cançonetes com La Viudeta, La Llebreta, etc. Anys després va emprendre llur pròpia carrera, primer com a cantautor i arran de l’estança a Formentera Trip ja esdevé un rocker català gairebé inclassificable que no deixava ni deixa indiferent a ningú. És com aquell Taxista que cerca feina al cel, i també la Noia de Porcellana malgrat això era com cercar papallones blanques sobre la neu.

 Pau Riba al Canet Rock

Pau Riba, al Canet Rock.

Pau Riba no ha sigut mai un home estàtic, més aviat un rock-músic-elèctric-àcid-alquimista-xoc, un creatiu innovador que sempre ha anat per lliure i sense cap classe de lligams.

El doble àlbum Diòptria (gravat després d’esser declarat inútil a efectes del servei militar) avui en dia encara és fresc (èxit aclaparador al seu temps) i ja no en parlem de Licors, gravat en bona part al Banana Observatori de Deià al febrer del 77, on per cert, en Joan Bibiloni i en Pepe Milán (quin duet de guitarristes, chapeau!!) acompanyaven al músic català amb les seves veus. Qui no va somniar qualque vegada amb la Conxita Cases … “Corria com folla, dansava molt bé…”. El rebel folklorista, l’inconformista formenterenc i el veterà barceloní seran aquest pròxim dijous i divendres a Can Lliro, el cafè de l’estelada.

JOSTISSI DES CARRERÓ

JOSTISSI DES CARRERÓSi encara no l’heu vist anau a correcuita a les taquilles dels Multicines a veure si queden entrades per a les properes funcions dels dies 3 i 5 (dimarts i dijous d’aquesta setmana). El film irreverent de la colla de portenys encapçalada pels Pellicer, Ribes, Golam i La Banda del Lobo ha batut rècords d’assistència de públic. La gent surt contenta i atemorida. La pel·lícula està molt ben feta, amb un bon guió, bons actors, ambientació i música sorprenent. Serà tot lo friqui que un vulgui però llur missatge cinematogràfic arriba als espectadors.
No us la perdeu de cap manera!!

LA SAMPIETRO, A L’AUDITORI DE MANACOR

LA SAMPIETRO A L'AUDITORIUM

També el pròxim dissabte i diumenge ens visita una gran actriu catalana na Mercè Sampietro (també coneguda com a Mercedes Sampietro), actriu de cinema, teatre i televisió amb molts de reconeixements al llarg de la seva carrera com el Gaudí d’honor (2018) i un Goya (2002) com a millor actriu protagonista. L’artista encapçala el repartiment de La dona del 600, juntament amb Àngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Victòria Pagès i Pep Planas, tot sota la direcció de Pere Riera, autor de l’obra. Una altra fita cultural de primer ordre.

Jaume Asens i Llodrà, Itziar González, Jordi Gorrió, Pla General, Més + Esquerra i l'OCB de Manacor

Són tendència