Connect with us

Opinió

Si no respectes la terra que t’ha acollit, ets un malparit

Si no respectes la terra que t'ha acollit, ets un malparit

Personatges que, perquè tenen doblers, o ho fan veure, es creuen amb el dret a menysprear i a atacar la nostra cultura i la nostra manera de viure, n’hi ha a balquena, però avui només en citaré un exemple: Martín Varsavsky

Sí, tal volta aquest titular resulta una mica fort, però hi ha coses que si no les dius, et fan mal, i a la meva edat no ens convé guardar coses tòxiques al gavatx. Però no, en aquest cas quan parl de gent acollida no m’estic referint als immigrats que arriben amb pasteres, no, m’estic referint a uns altres, a aquells que es pensen venir a treure’ns de la fam quan en realitat han vingut a fer negoci o cercant un indret còmode on instal·lar-se a gaudir dels doblers que han fet amb les seves maniobres econòmiques.

Si no respectes la terra que t'ha acollit, ets un malparit

Martín Varsavsky.

D’aquests personatges que, perquè tenen doblers, o ho fan veure, es creuen amb el dret a menysprear i a atacar la nostra cultura i la nostra manera de viure, n’hi ha a balquena, però avui només en citaré un exemple. Un tal Martín Varsavsky, argentí amb DNI espanyol, i sembla que molt orgullós de ser súbdit de Felip VI. Viu a Menorca, i com a referència principal us diré que és l’amo de Jazztel i creador d’una partida més de grans empreses multimilionàries. En poques paraules: un tauró dels negocis. Doncs ara resulta que, després de trobar el seu paradís particular a Menorca, es troba incòmode perquè els aborígens tenen l’absurda mania de parlar català, català a la manera de Ciutadella, de Ferreries, o de Maó, però d’això, de la manera pròpia de parlar el català a cada localitat, Varsavsky no en sap res, per a ell tot és català, i per tant és dolent.

Tant s’ha molestat per això aquest magnat de les telecomunicacions, refugiat a Menorca, que ara pretén que s’elimini el català de l’ensenyament, i a les escoles públiques s’ensenyi només en castellà i en anglès, no en mancaria d’altre. També considera una aberració que si Menorca pertany a Espanya, hi hagi una altra llengua oficial a part del castellà.

..ara pretén que s’elimini el català de l’ensenyament, i a les escoles públiques s’ensenyi només en castellà i en anglès

Per a mi, deixant de banda la manca de respecte vers la terra que l’ha acollit —no crec que ningú l’hagi enviat a demanar— aquest… (em costa trobar l’adjectiu adient), sense que ningú l’hagi votat, des de la seva prepotència i amb la supèrbia que li atorguen els doblers, pretén dirigir la nostra política educativa i cultural. Per a mi… arruix!.

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència