Connect with us

Actualitat

Educació preveu que l’ampliació del Simó Ballester pugui estar llest al llarg del curs 2020/21

Educació preveu que les obres d'ampliació del CEIP Simó Ballester puguin estar enllestides al llarg del curs 2020/21

El projecte, que ha estat presentat a la comunitat educativa del centre, preveu la incorporació de l’edifici dels Sementals

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i el gerent de l’IBISEC. Miquel Coll, han presentat aquest dimarts a la comunitat educativa del CEIP Simó Ballester el projecte d’ampliació del centre amb la incorporació de l’edifici dels Sementals. A la presentació hi ha assistit el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Martí March ha agraït la paciència de famílies i docents que ja fa temps que esperen aquesta ampliació i ha assegurat que “amb la reforma que està a punt d’entrar a l’Ajuntament aquesta escola es consolidarà com a una alternativa educativa diferent i d’alta qualitat dins el conjunt d’escoles de Manacor. Cal destacar que només hi ha dos centres públics a Balears que ofereixin ensenyament integrats musicals i un d’ells és el Simó Ballester”.

El projecte té com a principal finalitat  l’adequació d’un edifici existent per a ús docent, intentant aprofitar el màxim possible la infraestructura existent de l’edifici dels Sementals, formant part de l’ampliació de les instal·lacions de l’actual CEPIEEM Simó Ballester de Manacor i adaptar-lo a la seva activitat com a centre integrat de música. El projecte inclou l’ampliació dels espais exteriors per destinar a pati escolar.

En planta soterrani, l’ús principal és el d’aparcament. Aquesta planta està compartimentada i no s’hi efectuaran modificacions en la seva distribució. A la planta soterrani s’hi accedeix des de l’interior del mateix edifici per dues escales protegides i un ascensor. Els vehicles accedeixen des de l’exterior per una rampa situada al lateral a l’Avinguda dels Pins de Sa Torre.

Educació preveu que les obres d'ampliació del CEIP Simó Ballester puguin estar enllestides al llarg del curs 2020/21

La planta baixa actualment no està compartimentada. El projecte preveu situar-hi les estances destinades a l’escola infantil. D’aquesta manera, hi trobam 6 aules, 2 sales de psicomotricitat els banys d’alumnes i de personal a més de dues estances auxiliars. A més es preveu una zona de vestíbul d’accés per les estances situades en planta primera. Aquest vestíbul està separat de l’espai destinat a l’escola infantil, de manera que no es puguin creuar els usuaris de l’escola infantil amb aquells que faran ús de les instal·lacions destinades als ensenyaments musicals.

La planta primera conté aquelles dependències destinades a desenvolupar l’activitat musical. Es poden diferenciar 3 grans unitats funcionals que ocupen aquesta planta. A la façana de l’Avinguda dels Pins de Sa Torre s’hi troben les aules d’assaig individual i la sala de professors, al nucli central hi trobam els serveis, un magatzem, un recinte per instal·lacions i l’ascensor que comunica els 3 nivells de l’edifici a més de 2 lluernaris.

Finalment a la façana del carrer Lepant s’hi situaran dues aules d’estudis no instrumentals, una estança que té ús de fonoteca videoteca i biblioteca i finalment una sala de majors dimensions destinada a usos polivalents.

L’objectiu de la Conselleria és que el proper mes de març el projecte es presenti a l’Ajuntament per sol·licitar la llicència i que al llarg del curs 2020/21 s’hagin enllestit les obres.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència