Connect with us

Comunitat

El debat polític sobre els abusos a menors tutelats arriba al Parlament

El debat polític sobre els abusos a menors tutelats arriba al Parlament

La consellera Fina Santiago ha assegurat que el problema existeix en bona part dels territoris de l’Estat i no té intenció de dimitir

El ple del Parlament s’ha centrat aquest dimarts en els casos d’abusos a menors tutelats per l’IMAS. L’oposició ha criticat la falta d’actuacions per part del Govern, manifestant el seu rebuig a la comissió d’experts creada i continuen demanant dimissions. Des de l’Executiu asseguren que han estat clars i estan actuant en funció de les seves competències. La consellera Santiago ha declarat que aquest problema està present en molts de territoris de tot l’Estat i no pensa presentar la seva dimissió.

De 18 preguntes en la sessió de la cambra autonòmica, 4 de l’oposició han fet referència sobre els menors tutelats, a més d’una interpel·lació per part del Partit Popular. Tots els grups han seguit les mateixes línies de denúncia i han acusat el Govern de Francina Armengol d’obscurantisme, acusant-lo d’ocultar algun fet o d’encobrir a algú i demanen el cessament de la consellera d’Assumptes socials i si no de la mateixa Armengol. La diputada de Ciudadanos, Patrícia Guasp ha anunciat la reprovació del seu grup al Govern per la gestió d’aquest escàndol, segons les seves paraules.

Però les formacions de l’oposició també han criticat la comissió d’experts impulsada pels grups del pacte en comptes d’una comissió d’investigació. El president del PP Biel Company ha afirmat que la situació li ha explotat a Armengol a les mans i no l’ha pogut gestionar pitjor.

Durant la intervenció de Fina Santiago, una dona asseguda entre el públic present a la Sala ha intervingut exigint “justícia per a ells” i demanant als polítics que no es passin la pilota els uns als altres.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha acusat als grups de l’oposició d’aprofitar la situació per a jugar al desgast.

Són tendència