Connect with us

Actualitat

Els batles dels municipis afectats pel temporal diuen sentir-se “deixats de la mà de Déu”

Els batles dels municipis afectats pel temporal diuen sentir-se "deixats de la mà de Déu"

Confien de què la reunió d’aquest dimarts amb la Delegació del govern, a Cala Millor, servesqui perquè Costes reconsideri la seva postura

Els batles dels municipis del Llevant i el Migjorn que es van veure afectats, just ara fa un mes, pels greus efectes del temporal ‘Glòria’ no saben cap on han de prendre. Coincideixen a l’hora de manifestar que es consideren “deixats de la mà de Déu”, després que la Demarcació de Costes decidís fa uns dies desentendre’s dels danys causats a bona part de la zona costanera, deixant en mans dels ajuntaments fer-se càrrec dels desperfectes. Els batles fa dies que venen manifestant que no disposen de recursos ni tècnics ni tampoc econòmics per poder executar aquestes millores.

Els quatre batles dels municipis més afectats, Rafel Fernández (Capdepera), Maria Pons (Santanyí), Miquel Oliver (Manacor) i Jaume Monserrat (Felanitx), han participat aquest dilluns en el programa “Els Dematins d’IB3 per tractar l’assumpte. Fernández ha criticat que des del Ministeri no hagin tingut gens en compte les valoracions dels danys que presentaren els ajuntaments, “quan ens obligaren a presentar les valoracions dels danys causats de forma rapida i a contrarellotge”. A l’hora de la veritat tot això no ha servit per res. El batle de Manacor, Miquel Oliver, no només ha criticat la postura de Costes, sinó que també ha fet esment a la situació creada “perquè ara mateix els ajuntaments no sabem molt bé allò que podem fer o no”, en referència al fet que bona part de les actuacions necessàries són en indrets on Costes és l’administració que hi té les competències. Oliver ha destacat que si finalment són els municipis els qui han de fer front als desperfectes “seria necessari que discutíssim també de quina manera passarem comptes”.

El batle de Manacor ha destacat que si finalment són els municipis els qui han de fer front als desperfectes “seria necessari que discutíssim també de quina manera passarem comptes”

Els batles dels municipis afectats pel temporal diuen sentir-se "deixats de la mà de Déu"

Els quatre batles dels municipis més afectats, Rafel Fernández (Capdepera), Maria Pons (Santanyí), Miquel Oliver (Manacor) i Jaume Monserrat (Felanitx), han participat aquest dilluns en el programa “Els Dematins d’IB3” per tractar l’assumpte.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, creu que la postura de Costes no ha fet més que traspassar “la pilota” als ajuntaments, que “tampoc sabem de quina manera ens hem de repartir els doblers que ens han assignat en concepte d’ajudes”. Finalment, la batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha manifestat que “els ajuntaments ens trobam totalment desemparats” i que “la situació d’incertesa que s’ha creat en torn en aquesta situació no beneficia en ningú, tenim en compte que estem a escassament quinze dies de què comenci la nova temporada turística”. Tots els batles confien de què la reunió prevista per aquest dimarts amb la Delegació del govern, a Cala Millor, servesqui perquè Costes reconsideri la seva postura i es pugui assolir un acord que benefici a totes les parts implicades.

 

Són tendència