Connect with us

Actualitat

La família Nadal rebutja una recepció oficial de l’Ajuntament de Manacor al tenista

Els motius, encara que des del Consistori han optat per no polemitzar sobre aquesta qüestió, podria amagar un rerefons extraesportiu

Rafel Nadal, descansa des de dilluns passat a Manacor, després d’haver guanyat el seu desè Roland Garros. El tenista manacorí col·locava dimarts passat la copa a les vitrines del Rafa Nadal Museum Xperience, situat també a Manacor.

El mateix dia participava de la celebració de la primera graduació de l’American International School of Mallorca (AISM), col·legi de l’Acadèmia i aquest dimecres anunciava que es disposava a preparar els pròxims dies la seva participació en el pròxim Wimbledon a les pistes d’herba del Mallorca Open, a Santa Ponsa. És a dir, el tenista tot i haver vingut a l’illa per poder recuperar-se de l’esgotadora participació en el torneig parisenc, té una agenda ben atapida.

Des que diumenge passat aixecàs el seu desè trofeu dels Mosqueters, el nom del tenista i la seva gesta esportiva està en boca de tots els mitjans informatius a escala mundial. La seva ciutat natal no ha viscut al marge d’aquest nou èxit esportiu i l’Ajuntament de Manacor ha volgut sumar-se a les mostres d’afecte i reconeixement que el tenista ha rebut aquests dies per part de tots. La sorpresa arriba quan la família del propi Rafel Nadal posa emperons perquè aquesta recepció finalment pugui celebrar-se.

Els motius, encara que des del Consistori han optat per no polemitzar sobre aquesta qüestió, podria amagar un rerefons extraesportiu.

Les relacions de l’Ajuntament de Manacor amb l’entorn del tenista des de fa un temps no travessen el seu millor moment. Qüestions urbanístiques en les quals hauria intervingut el mateix pare del tenista, podrien amagar-se al darrera d’aquest distanciament.

Les relacions de l’Ajuntament de Manacor amb l’entorn del tenista des de fa un temps no travessen el seu millor moment. Qüestions urbanístiques en les quals hauria intervingut el mateix pare del tenista, podrien amagar-se al darrera d’aquest distanciament

Sebastià Nadal, pare del tenista, va registrar l’any 2014 una instància a l’ajuntament de Manacor en la qual deixava clar que no pretenia guanyar doblers en perjudici dels ciutadans del municipi amb una indemnització de 14,7 milions d’euros amb la qual el Jurat Provincial d’Expropiació va penalitzar a l’Ajuntament per 10.000 metres quadrats d’una zona verda situada a pocs metres d’on es troba el dia d’avui el centre internacional de tenis Rafa Nadal.

El conflicte de la zona verda del molí de la Torre Florida arrencava a l’octubre de 2009, quan un grup d’empresaris locals, entre ells el mateix Sebastià Nadal com a administrador de la societat Goramendi Segle XXI SL, decideixen comprar 16.000 metres quadrats prop del barri del Serralt per 1,8 milions. Unes setmanes després, demanaven la seva expropiació forçosa a l’Ajuntament de Manacor per 17.873.711,43 euros.

Amb l’excusa que el Consistori estava treballant amb la redacció del futur del PGOU, l’Ajuntament de Manacor va poder acollir-se a una suspensió de llicències que deixava en ‘stand by’ qualsevol resolució urbanística durant la seva tramitació.

Fa ara set anys el mateix Consistori de Manacor, amb Antoni Pastor al capdavant de la batlia, va decidir nomenar a Rafel Nadal fill predilecte de la ciutat. L’ Ajuntament ha organitzat durant tots aquests anys diferents actes de celebració perquè els mateixos veïnats de la ciutat puguin celebrar al costat del protagonista alguns dels seus molts èxits esportius. Assumptes extraesportius podrien impedir aquesta vegada un nou reconeixement institucional de Manacor al seu veïnat més conegut mundialment i més mediàtic.

La pregunta està en saber si el tenista ha estat informat i té coneixement de les traves que el seu entorn familiar ha posat a l’Ajuntament perquè finalment no pugui celebrar-se aquesta recepció oficial. Volem pensar que no.

Són tendència