Connect with us

Opinió

Vox ens vol examinar d’espanyolisme

Vox ens vol examinar d'espanyolisme

I després de la prova, què? Ens donaran un diploma?

De tot d’una, quan vaig conèixer per primer cop la notícia, em va semblar tan estrany que no m’ho podia creure. VOX pretén fer uns exàmens del coneixement del castellà a les comunitats que tenen una altra llengua oficial, és a dir, als territoris de parla catalana, basca o gallega.

Ara la proposta, no de llei, ja ha arribat al Congrés dels Diputats i encara em costa feina creure-ho. Aquesta gent de l’extrema dreta no té límits a l’hora de fer-se present, acaparar l’atenció i fer-se protagonistes d’aquest exasperant patrioterisme espanyol que tan bons resultats electorals li està donant.

I que s’han cregut aquests banastres? A mi no em fa por haver de passar un examen que vaig passar moltes vegades en la meva època d’estudiant, i després d’haver-lo passat, què? Se’n vagin a la merda amb les seves bogeries. O, també, i aquí sí que en vull messions, facin aquest examen a tot el territori del regne del Borbó i s’enduran un bon perboc. Sense fer cap examen a ningú, puc assegurar que el nivell de castellà és millor, almenys més intel·ligible, entre aquells que parlam català a la manera de Felanitx que entre la majoria dels habitants d’Andalusia, d’Extremadura o Múrcia. Quan parlam castellà, els felanitxers tenim un vocabulari més alt que el dels tertulians de tele 5 o els concursants de Gran Hermano. 

Quan parlam castellà, els felanitxers tenim un vocabulari més alt que el dels tertulians de tele 5 o els concursants de Gran Hermano 

I després de l’examen, què? Ens donaran un diploma d’espanyolisme? Si ha de ser així, es poden estalviar el viatge, faig comptes suspendre bé aposta. O tal volta, si no passam amb bona nota, ens internaran en camps d’aprenentatge fins que haguem assolit el nivell que ells consideren adequat. A més, qui pagarà les despeses de la realització de tots aquests exàmens massius? Perquè supòs que no es refiaran de qualsevol professor universitari i voldran que aquestes proves les revisi gent de la seva confiança (cobrant bones dietes, per descomptat). Si aquesta proposta s’arriba a dur a terme, crec que serà hora de demanar responsabilitats polítiques a tots els que amb els seus vots hauran donat suport a tal bajanada.

Biel Mestre
Escriptor

Són tendència