Connect with us

Actualitat

Els serveis socials de Manacor atenen un cas diari per violència masclista

Els serveis socials de Manacor atenen un cas diari per violència masclista

La regidora, Carme Gomila, mostra la seva preocupació pel fet que “la majoria de situacions es tracta de dones que fins ara mai havien estat ateses”

Els casos per violència de gènere, en el cas concret de Manacor, estan a alça. Una trista situació que demostra que encara queda molt camí per recórrer en aquest sentit. Aquesta és la trista i crua realitat. D’un temps ençà, el departament de Serveis Socials de Manacor ve atenent un promig d’un cas per dia relacionat amb la violència masclista, excepte alguns mesos, com va ser el cas de desembre on la mitjana va ser inferior. Però a partir de gener, la situació va recuperar la trista tendència de la majoria de mesos de l’any passat. Per si això fos poc, el pitjor és que s’ha detectat que en la majoria de situacions es tracta de noves víctimes. Dones que no havien estat ateses amb anterioritat. “Estem parlant, amb la majoria de situacions que ens arriben, de nous casos”, ha reconegut la pròpia regidora d’igualtat , serveis socials i joventut de l’Ajuntament de Manacor, Carme Gomila.

Carme Gomila Manacor

“Estem parlant, amb la majoria de situacions que ens arriben, de nous casos”, ha reconegut la pròpia regidora d’igualtat , serveis socials i joventut de l’Ajuntament de Manacor, Carme Gomila.

El departament municipal preveu poder presentar a mitjans del pròxim mes d’abril una memòria numèrica, amb dades objectives, sobre el nombre de dones que han passat pel servei d’Igualtat o bé ho han fet com a víctimes de la violència masclista. “Aquestes dades ens permetran fer un balanç més exhaustiu de la situació i també ens ajudaran a marcar les directrius sobre quines són les principals necessitats i cap on cal actuar”, segons la regidora. Gomila ha mostrat la seva preocupació sobre la trista situació detectada sobre nous casos relacionatsa directament amb el maltractament. La regidora recorda que les dones que entren en contacte amb el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manacor, reben tot l’assessorament i les atencions que són necessàries en aquests casos: acompanyament als jutjats per tramitar les corresponents denuncies, atenció psicològica, accés als serveis que presta IBDona i coordinació entre els distints cossos policials, entre altres serveis. Les prioritats que estableix el servei municipal és que les víctimes, després de la desagradable experiència viscuda, puguin gaudir d’una seguretat jurídica, així com facilitar-lis l’accés al món laboral i a una nova vida. L’escolarització dels menors és també una de les prioritats del departament.

L’exponent increment poblacional que ha sofert el municipi en els últims anys i el coneixement del servei, podrien ser algunes de les causes que han provocat l’increment de la demanda

A falta de conèixer les dades estadístiques que permetin donar una mica de llum sobre quines poden ser les causes que han provocat aquest notable increment en el cas de les dones maltractades en el municipi de Manacor, existeixen dues possibilitats que podrien estar estretament relacionades: l’exponent increment poblacional que ha sofert el municipi en els últims anys i el coneixement del servei i que ha esdevingut “un referent” per les persones que pateixen maltractament.

El departament municipal preveu poder presentar a mitjans del pròxim mes d’abril una memòria numèrica, amb dades objectives, sobre el nombre de dones que han passat pel servei d’Igualtat o bé ho han fet com a víctimes de la violència masclista, segons ha confirmat Carme Gomila

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència