Connect with us

Vídeos Recomanats

Euskadi, Catalunya, Galícia, València, Navarra i Balears reconeixen a l’artista Guadi Galego

La cantant gallega ha rebut aquest dijous el Premi a la Promoció de la Realitat Multilingüe de l’Estat pel seu últim treball discogràfic ‘Immersion’

L’artista gallega Guadi Galego ha rebut aquest matí al Cercle de Belles Arts de Madrid el Premi a la Promoció de la Realitat Multilingüe de l’Estat Espanyol, concedit pels governs autonòmics d’Euskadi, Catalunya, Galícia, País Valencià, Navarra i les Illes Balears el passat mes de novembre a Bilbao pel seu últim treball Immersion, en què recull cançons i reivindica set llengües que es parlen a l’Estat Espanyol (gallec, portuguès, basc, català, aranès, asturià i castellà), a més d’incloure col·laboracions d’artistes de diferents territoris.

En l’acte de lliurament, que ha estat conduït per la presentadora basca Ilaski Serrano, d’EITB, hi han participat els responsables de Política Lingüística dels sis governs territorials.

Agustina Vilaret, secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística de Govern de les Illes Balears, ha recordat que “en moltes ocasions no podem viure amb normalitat la diversitat lingüística”. En aquest sentit, ha assegurat que “tots ens hauríem de sentir orgullosos de la pluralitat”. Vilaret ha afegit que aquesta és “imprescindible per desenvolupar més i millors eines per entendre un món cada vegada més complex”.

La cantant ha rebut una escultura, obra de l’artista Monique Bastiaans, que representa un ram de flors que fa referència a l’Arbre de les llengües en el qual, tot i que cadascuna de les flors són diferents, el conjunt forma una unitat. Es tracta d’una peça amb moltes interpretacions que, no obstant això, simbolitza la diversitat unificada, sigui quina sigui la interpretació que se li doni.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com