Connect with us

Comunitat

Balears demostra un interès creixent per les energies renovables

La darrera convocatòria d’ajuts per incentivar l’autoconsum ha rebut 578 sol·licituds en només un mes i mig

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha presentat el balanç de subvencions per a l’autoconsum sol·licitades i atorgades durant els darrers anys.

Només durant el primer mes i mig d’enguany, des de l’1 de gener i fins el passat 13 de febrer, ja s’han presentat un total de 578 sol·licituds; això són més de la meitat de totes les que es registraren el 2019 (1.044). La majoria, més del 82 %, un total de 478, corresponen a instal·lacions promogudes per particulars. La resta, un centenar, són de projectes per a instal·lacions d’autoconsum presentades per empreses.

Totes les peticions registrades en el que portem d’any s’emmarquen dins la darrera convocatòria de subvencions aprovada pel Govern de les Illes Balears amb l’objectiu de fomentar les instal·lacions d’autoconsum. Una convocatòria pública d’ajuts per valor de 3 milions d’euros i cofinançada al 50 % pel Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears, a través de la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic.

La majoria, més del 82 %, un total de 478, corresponen a instal·lacions promogudes per particulars

Són tendència