Connect with us

Comunitat

Algèria amplia les seves aigües de manera unilateral i envaeix part del Parc de Cabrera

Algèria amplia les seves aigües de manera unilateral i envaeix part del Parc de Cabrera

El departament de Cartografia del Govern ha advertit d’aquesta invasió després de l’aprovació del reial decret algerià

Balears ha demanat informació al govern de l’Estat sobre el conflicte obert després de la decisió d’Algèria d’ampliar la seva zona econòmica exclusiva i apropiar-se de part de les aigües de l’arxipèlag del Parc de Cabrera, ha assenyalat aquest dimecres el conseller balear de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.

En ocasió d’un acte públic, el conseller s’ha referit a aquest conflicte de sobirania marítima entre Espanya i Algèria després que el pais nord-africà, ha explicat Mir, hagi decidit ampliar la seva influència marítima i envair aigües del Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera sense el consentiment del govern espanyol.

El departament de Cartografia de la conselleria de Medi Ambient va ser qui va advertit d’aquesta invasió després de l’aprovació del reial decret algerià. El conseller ha recordat que el govern espanyol va incloure en el seu moment dins de la seva zona econòmica exclusiva totes les aigües que envolten a les Illes Balears.

El temor de l’Executiu autonòmic es deu a la possibilitat que es poguessin desenvolupar futurs projectes d’extracció petrolífera, encara que no hi ha “evidències” sobre això, ha afegit Mir.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència