Connect with us

Oci i Cultura

Més d’un centenar de dones exposaran les seves habilitats en la I Fira de les Dones de Manacor

I Fira de les Dones de Manacor

El pròxim dissabte dia 7 de març

L’Ajuntament de Manacor ha donat a coneixer aquest dimecres les dades més rellevants de la I Fira de les Dones de Manacor, que es durà a terme el dissabte dia 7 de març, vigília del Dia Internacional de les Dones. La regidora d’Igualtat, Carme Gomila, i la tècnica d’Igualtat, Marga Gelabert, acompanyades pel batle, Miquel Oliver, i el regidor Carles Grimalt, han presentat la imatge oficial de la convocatòria i les dades més rellevants.

Segons el departament d’Igualtat, més de cent dones mostraran la seva feina i talent durant la Fira. Algunes són artesanes, d’altres artistes. Moltes són dones amb una inquietud o interès que han decidit venir a la fira per mostrar allò que saben fer i fan a casa però que no han mostrat a ningú. D’altres ens mostraran la seva professió, el seu negoci, bé amb la venda de productes o bé amb una parada informativa.

Són moltes les dones i grups de dones que s’han ofert a omplir la Fira més enllà de les vuitanta parades inscrites. Amb actuacions de música i dansa, contacontes, tallers infantils, etc, tot sempre enfocat a la importància de reivindicar que, malgrat els avanços, les dones encara no han assolit una igualtat real.

Per altre banda, durant tot el dia es podrà visitar l’exposició col·lectiva de més de vint dones que estarà ubicada al Claustre, així com també l’exposició de drets humans “Prostitució nua i crua”, de Metges del Món.

La Fira compta també amb la participació dels col·lectius feministes i de dones, així com d’entitats socials que fan feina al municipi i que de forma directe treballen per la igualtat o tenen projectes concrets. La Fira de les Dones tindrà lloc entre les 9.30 h i les 19 h i estarà dividida en tres sectors: un primer sector dedicat a les dones artesanes, un segon sector dedicat a les dones relacionades amb la gastronomia, i un darrer sector dedicat a les entitats socials amb projectes per la igualtat.

El batle, Miquel Oliver, ha manifestat que aquesta convocatòria demostra el compromís de l’actual govern municipal de l’Ajuntament de Manacor amb tots els assumptes que envolten la situació de vulnerabilitat que pateixen moltes dones, afegint que “aquesta és la primera convocatòria i per desgràcia i no serà l’última”. Per la seva part, el regidor Carles Grimalt, ha destacat el fet que una dona s’hagi incorporat recentment al planter de treballadors municipals que formen la Brigada Municipal. “Esperem que un futur puguin ser moles més. Aquest fet posa de manifest que qualsevol tasca professional pot ser exercida per qualsevol persona, indistintament del seu gènere”.

El regidor Carles Grimalt, ha destacat el fet que una dona s’hagi incorporat recentment al planter de treballadors municipals que formen la Brigada Municipal

La Fira comprendrà els següents actes:

Plaça Convent

9.30 h Inauguració de la fira
10 h Actuació de dansa i música «D’ona»
10.30 h Contacontes «La princesa rebel» i «Artur i Clementina» De 10 a 13 h Taller creatiu per a infants «Despleguem les ales» 11.30 h Xerrada informativa IOGA

Claustre de Sant Vicenç Ferrer

10 a 19 h Exposició col·lectiva dones artistes i artesanes. Prostitució nua i crua. 11 h Actuació de piano «pinzellada de rag i blues»
11.30 h Breu recital poètic i lectura dramatitzada

Concerts i vermut feminista

12 h Estepa Blanca
13 h Río Ciclo

Plaça Convent

16.30 h 18.30 Taller d’estimulació sensorial lliure per a infants «La cambra de Frida Kahlo» Contacontes:
16.30 h La Dimònia Apol·lònia
16.45 h La caputxeta forçuda

17.30 h Xerrada informativa IOGA per a embarassades, a l’envelat de Shanta Yoga.

Claustre de Sant Vicenç Ferrer

17.00 -18.00 – 18.45 h Performance de moviment i creativitat «Energia femenina» A la Institució Pública Antoni M. Alcover
19.30 h Presentació de la Complanta des Caparó, obra de Miquel Mestre.
20.00 h Concert: Jo Jet i Maria Ribot.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència