Connect with us

Comunitat

Milers de persones de Balears viuen alienes a la suposada recuperació econòmica

Tots els partits amb representació parlamentària han subscrit aquest dimarts el Pacte per la Inclusió Social

Tots els partits polítics amb representació en el Parlament balear han signat aquest dimarts el Pacte per la Inclusió Social, l’objectiu de la qual és millorar les condicions de vida de les persones que es troben en situació de risc, pobresa o exclusió social de les Illes Balears.

Un segon propòsit d’aquest acord és facilitar, enfortir i consolidar el treball que realitzen les entitats socials amb els col·lectius de risc social de l’arxipèlag.

En l’exposició de motius d’aquesta iniciativa de la Xarxa per la Inclusió Social dels Illes Balears (EAPN-Illes Balears) s’explica que les dades econòmiques i laborals de Balears indiquen que l’economia de les illes, el PIB, creix i que les taxes d’atur s’han reduït.

Milers de persones de Balears viuen alienes a la suposada recuperació econòmica

Tots els partits polítics amb representació en el Parlament balear han signat aquest dimarts el Pacte per la Inclusió Social.

No obstant això, diferents indicadors i estudis mostren que centenars de milers de persones de Balears viuen “alienes a aquesta recuperació de la crisi”.

En concret, es tracta de persones joves, majors i famílies -especialment les monomarentals, monoparentals i nombroses-, persones amb problemes de salut mental o addiccions, nins, immigrants, refugiats, persones amb discapacitats, sense llar i, finalment, dones i homes en situació de vulnerabilitat.

A més, moltes d’elles es veuen afectades per problemes d’atur, precarietat laboral, dificultats d’accés a l’habitatge, falta d’oportunitats i desigualtat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència